Digitális HázimoziBemutatkozik a „funscreen”

Digitális Házimozi | 2012. December 19., Szerda 08:00

Bemutatkozik a „funscreen”
Ne a falra és ne használt lepedőre vetíts! A drága projektor megérdemel egy megfizethető professzionális megoldást, valódi vetítővásznat a tökéletes látvány érdekében. Ebből az okból született meg a funscreen.

Bemutatkozik a „funscreen”

 

Ne a falra és ne használt lepedőre vetíts! A drága projektor megérdemel egy megfizethető professzionális megoldást, valódi vetítővásznat a tökéletes látvány érdekében. Ebből az okból született meg a funscreen. A vetítővászon méltánytalanul elhanyagolt alkotóeleme a vetítéstechnikának, ezt a hiányosságot pótolja a funscreen, ami egy új, fiatalos márkanév az elektronikus vetítéstechnika piacán. A vetítővászonnál jobb megoldást egyelőre nem találtak ki. A vetítő készülékekben alkalmazott technológia folyamatosan változik, de a vetítővászon alapjaiban változatlan marad.

 

Funscreen-szines_600.jpg


De hogyan válasszam ki a nekem legmegfelelőbb vetítővásznat?


A funscreen kínálatában megtalálhatóak a hordozható (tripod), a kézi mozgatású (rolós), a motoros és a fix keretre feszített vásznak. Mindegyik kivitel egy adott feladatra van optimalizálva.

 • A választást kezdjük a feladattól közelítve.

 1. Ha előadásokat tartok különböző helyszíneken vagy a helység kialakítása nem alkalmas arra, hogy a falra szereljünk vetítővásznat, akkor a hordozható (Tripod) a legmegfelelőbb választás.

 2. Amennyiben egy olcsó, használat után felhúzható vásznat keresek, vagy problémát okoz egy motoros vászon 230V-os tápellátásának kiépítése, akkor a Rolós kivitel a megfelelő. Ebből is létezik az úgynevezett fékezős mechanikájú (Soft Retraction). Előnye, hogy a felcsévéléskor nem kell a mozgást végigkövetnünk a kezünkkel, megakadályozva a felcsapódást, hanem a mechanika lassítja. Mintha motor húzná fel a vásznat.

 3. Motoros mozgatású vásznat választok, ha nem akarom kézzel le-fel húzni, vagy nagy méret miatt magasra van szerelve

 4. Ha mozi-szobát építek, akkor optimális esetben, tökéletesen sík felületű vetítővászon jöhet szóba. Erre a feladatra fejlesztették ki az oldalfeszített motoros, illetve a fix keretes vásznakat.


Rom_Woonkamer01_600.jpg

 

 

 • A következő szempont a képarány

 1. Mindig a vetítő által megjelenített, valós (4:3, 16:9 vagy 16:10) képarányhoz válasszuk meg a felület oldalarányát. A szépen illesztett vetített kép kontrasztarányán sokat javít optikailag a fekete maszkolás. • A vászon ideális méretének megválasztása

 1. Az utolsó nézősor távolsága a vetítővászontól ne legyen távolabb a kép magasságának hatszorosánál.

 2. Az első sor távolsága a vetítővászonhoz ne legyen közelebb a kép magasságának a kétszeresénél. 1. Oktatási, vagy üzleti prezentációnál a vetítővászon alsó széle legyen a padlótól kb. 125cm-re, hogy az egymás mögött ülők ne takarják ki a képet.

 2. Házimozi vetítésnél a vetítővászon alsó széle legyen a padlótól kb. 60-90cm-re. Figyelmet igényel a centersugárzó elhelyezése. Ne feledkezzünk meg róla, ha van! Mennyezeti rögzítésű vetítővásznaknál extra felső fekete kifutóra lehet szükség az ideális képtávolság eléréséhez. Az optimális üléspozíció itt lehet szabványos (pl. THX szerint 40 fokos vagy kisebb látószög, illetve a képátló méretének elosztása 0.84-el.) de nem tévedünk nagyot, ha a képszélesség kétszeresére ülünk a vászontól. Természetesen, mint sok más a házimoziban ez is szubjektív! A moziban sem szeret mindenki a mértani középpontban ülni. Ezek a szabályok azonban segítenek az optimális helyet megtalálni.

 

funscreen_logo_black.jpg

 

Az LSK Hungária Kft több, mint 17éve foglalkozik vetítéstechnikával. Óriási tapasztalatot szereztünk ezen a téren. Sok féle gyártmánnyal és technológiával találkoztunk az évek során. A szerzett tapasztalatok alapján kerestünk olyan gyártót, aki nagyon széles termékpalettával rendelkezik és az általunk támasztott minőséget megfizethető áron tudja változatlan színvonalon gyártani. Ezeket a termékeket funscreen néven forgalmazzuk.

Folyamatos és szigorú minőségellenőrzési rendszert állítottunk fel, így biztosítva a felhasználók megelégedettségét. Minden termékünk európai CE minősítéssel rendelkezik.

Milyen pluszt ad a funscreen a vevőknek, miért válasszuk a funscreen termékeket?

Gondosan kivitelezett katalógus segít a megfelelő vetítővászon kiválasztásában. Ez elérhető nyomtatott és elektronikus (www.funscreen.hu) formában is. Itt megtalálhatóak a különböző kivitelű vásznak az állványostól a fix keretre feszítettig, méretek szerint. Természetesen mindegyik mellett az ajánlott fogyasztói árral. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a funscreen termékek árai az utóbbi két évben nem változtak, annak ellenére sem, hogy a Forint árfolyama jelentősen emelkedett.

A terméklistát átnézve láthatjuk, hogy igyekszünk teljes megoldást kínálni a vetítéshez. Projektortartó konzoljaink ezüst és fehér színben készülnek 12cm-től akár 120cm-ig, mennyezeti és fali kivitelben egyaránt. De ha nem akarjuk a projektort fixen rögzíteni, akkor remek megoldást jelentenek a funscreen projektortartó állványok. Igényes kivitelezésük és esztétikus megjelenésük otthoni, iskolai, vagy irodai használatra egyaránt alkalmassá teszik.

A kiválasztást nagyban segíti, hogy a funscreen termékek óriási választékban és mennyiségben vannak raktáron. Akár 5m széles vetítővásznat is azonnal tudunk adni. Ez meglehetősen ritka a magyarországi vetítővászon piacon. De a kézi mozgatású rolós vásznaink nagy többségét fékezős (Soft Retraction) mechanikával is tudjuk adni készletről. A termékeket esztétikus és erős csomagolásuk megvédi a szállítás okozta sérülésektől.Ha a funscreent választja, akkor biztos lehet benne, hogy egy rendkívül kedvező árfekvésű, de minden tekintetben nagyszerű terméket tudhat magáénak.

 

( x )Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum