Samsung HT-F4550 5.1 3D Blu-ray DVD házimozi rendszer

Digitális Házimozi | 2014. Október 19., Vasárnap 06:00

Ebben a készülékben minden olyan műszaki adottság rendelkezésre áll, amivel a legkorszerűbb videó és többcsatornás hanganyag megtekintése, meghallgatása lehetséges.

 

Felépítés és kivitel

hu_HT-H4550R-EN_001_Front_black.jpg

Korunk szórakoztató elektronikáinak kihagyhatatlan részét képezik a többcsatornás házimozi rendszerek. A Samsung egyszerű, de mégis ügyes 3D Blu-Ray lejátszója és komplett hangrendszere azoknak készült, akik nem akarnak sokat költeni, de szeretik a jó hang- és képminőséget. Azokat célozza meg, akik nem elégedettek televíziójuk lehetőségeivel, és kibővített multimédiás alkalmazásra és internet-elérésre is vágynak. A tervezők egy vékony készülékházba rejtették az összes elektronikát. A Samsung F4550 kompakt készülék tartalmaz egy 3D Blu-Ray lejátszó egységet, FM Tunert, valamint a házimozirendszer 5.1-es erősítő egységét is, ami mellé dizájnos surround hangfalszett tartozik. A hátlapon helyezkednek el a hangfalcsatlakozók, HDMI, optikai kimenet, RCA Audio kimenet és LAN-csatlakozás, míg az előlapon egy USB-csatlakozó kapott helyet. A vékony magashangfalak, a főegység, valamint a mélyhangszóró összeszerelése és beüzemelése rendkívül egyszerű, szinte gyerekjáték.  

 

Tudás és képesség10004901b12.jpg

A hangfalak és a központi egység összeköttetését színjelölt vezetékek segítségével könnyen elvégezhetjük. A hangsugárzók után már csak egy HDMI-kábelre és hálózati kapcsolatra van szükség a működtetéséhez. A házimozi rendszer ismer mindenféle típusú DVD-lemezformátumot és elboldogul a legismertebb videó- és hangformátumokkal. A házimozi beállítását érdemes a hangszórók konfigurálásával kezdeni, amihez nagy segítséget nyújt maga a berendezés, a hangerőszintet és a megfelelő távolságot grafikus ábra segítségével lehet beállítani. A Samsung sajnos nem gondolt a magyar felhasználókra, ugyanis a beállításhoz felkínált menüoldal nem rendelkezik magyar nyelvű változattal. A Blu-Ray lejátszó grafikus kezdőmenüje a videó, fotó, zene verziókon kívül közvetlen hozzáférést biztosít a Youtube, Twitter, Facebook és időjárás előrejelző weblapokhoz.

A menübeállítás nagyon egyszerű, három oszlopba rendezett. Nyilak segítségével navigálva lépkedhetünk benne, a beállítható kép- és hangtulajdonságokon túl megtaláljuk az internetet is, amire csak vezetékes kapcsolattal képes csatlakozni, mert wifimodul nincs a készülékben.

 

Így láttuk

 

hu_HT-H4550R-EN_004_BDP-Detail_black.jpg

A tesztkészüléket egy Samsung 65”-os 4K UHD tévével próbáltuk, amivel minden apró hiba láthatóvá válik. Első ránézésre nincs komolyabb látható képi hibája a készüléknek, de közelebbről nézve azért már látszanak a kisebb hiányosságok: a kép színei élénkek, az élek határozottak, de a képre ráül egy kis képzaj, amivel nem lehetett mit kezdeni, ugyanis nincs a rendszerben semmiféle képjavítási lehetőség, már ami az aprólékos beállításokat illeti, csupán a fény- és színbeállításokon lehet igazítani. Ami a 3D képességet illeti, erős, talán túl erős is a térhatás, ami időnként képáthalláshoz vezet. A gyors mozgásokat jól kezeli, csak az extrém gyors jeleneteknél volt látható az élek szétesése. A rádió FM Tuneres, RDS-funkciós, ami néhány mozdulattal beállítható, a csatornákat a készülék memorizálja.

 

Így hallottukhu_HT-H4550R-EN_005_Detail_black.jpg

Sokkal több jó tulajdonsága van ennek a rendszernek, már ami a hangi adottságokat illeti. Érdekes funkció a HDMI ARC (Audio Return Channel), ami lehetővé teszi a kompatibilis eszközök egyszerű összekapcsolását, a TV hangjelének feldolgozását HDMI-kábelen keresztül is fogadja anélkül, hogy külön optikai kábelre lenne szükség a vevőkészülékhez. Az 5.1 csatornás házimozi rendszer nagyon szép és divatos álló hangfalakat, úgynevezett Tallboy-típusokat kapott, melyek kétutas bassreflex rendszerűek, a hangszórókat fém szita védi a sérülésektől. A centersugárzó szintén kétutas, és elég karcsú ahhoz, hogy szinte bármilyen modern tévé stílusához igazodjon. A mély hangokért felelő basszussugárzó passzív darab, felépítése szintén basszreflex kialakítású, mégpedig hátrafelé sugárzó hangszóróval és a hallgató felé irányuló reflextölcsérrel. Az 500Watt összteljesítményű karcsú hangfalak meglehetősen nagy hangerőt produkáltak. A hangrendszer beállítási lehetőségei között nem szerepel a hanganyagok átkonvertálása, például a sztereóból többcsatornás hanggá alakítás, így bármit hallgatunk, meg kell elégednünk a felvétel eredeti rögzítési formátumával. A meghallgatás során a sztereótér kicsit szűknek és középen üresnek tűnt, nem érződött kellően a térhatás, de a hangkép a kategóriájához képest kiegyensúlyozottan és szépen szólt. Elég sok mély hangot lehetett hallani, de mégsem megy elég mélyre, amiért a kisméretű mélysugárzó okolható. A mozizás közben az 5.1 csatornás rendszer jobban vizsgázott, a filmekben szereplő robbanások igen jól és erősen szóltak, a hangfalak már-már meghazudtolták “sovány” méretüket, jobban teljesítettek, mint az első ránézésre várható volt. A többcsatornás műsorforrások esetén nagyon jó és pontos térérzetet tapasztaltunk, ami megnyugtatóan ellensúlyozta a sztereóhangzásban tapasztalt hiányosságokat, amiből az is kiderült, hogy a Samsung ezt a hangrendszert inkább filmnézésre kalibrálta, mint az a nevében is szerepel: ez egy házimozi rendszer.

 

Ajánlás

A Samsung ezt a hangrendszert inkább filmnézésre kalibrálta. A  4550 R egyetlen készülékházba épített házimozija azoknak a felhasználóknak okoz majd örömet, akik nem akarják az életüket túlbonyolítani rengeteg technikai kütyüvel, csak egyszerűen szórakozni és kikapcsolódni vágynak.

A Samnsung teljesítménye elegendő egy nagyobb méretű nappaliszoba moziszobává alakítására, hangerejével elkápráztatja hallgatóit, akik így kellemes órákat tölthetnek a mozifilmek világában.

(SR)

 

 

 

 

 

Ár:

99.900.-

Forgalmazó:

Samsung Magyarország

Telefon:

06 80 7267864 (ingyenesen hívható)

Internet:

www.samsung.hu

Garancia:

1 év

 

 

Műszai adatok

Összteljesítmény:

500W

Adathordozó:

3D Blu-ray,

CD, CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-Audió,

DVD-R, DVD-RW, DVD-Videó

Formátumok:

  AVCHD,

 Blu-ray, CD, CD-R, CD-RW, DivX, DVD, DVD+R, DVD+RW,

DVD-Audió, DVD-R, DVD-RW, DVD-Videó,

FLAC, JPEG, MKV, MP3, WMA

Dekóderek:

Dolby Digital, Dolby Digital Plus,

Dolby True HD, DTS, DTS-HD

Bemenetek:

audio, digitális (optikai), USB

Kimenetek:

      3,5 jack csatlakozó ,   RCA  audio, HDMI

Hangfal típus:

Tallboy/ szatelit /Sub Woofer

Teljesítmény-felvétel:

59W, Készenlétben: 0,5 W

)

Méretek:

430 x 55 x 250 mm (szél., mag., mély.)

Készülék súlya:

2.3 kg.

 

 

 

Tesztértékelés

Felszereltség:

86

Kivitelezés:

88

Szolgáltatások:

88

 Kinézet:

 87

Kidolgozás:

87

 

Kezelhetőség / üzembehelyezés:

 

90

 

Gyakorlati értékelés (átlag):

 

88

 

 

Tesztösszesítő

Hang:

89

Képminőség:

82

Végeredmény:

85

Ár/érték arány: 8,5
Értékelés: nagyon jó

 

 

Röviden és velősen

plus-4-16.gif  3D megjelenítés

plus-4-16.gif  Jó hangminőség

plus-4-16.gif  Piacképes ár

minus-4-16.gif  Sztereó térleképzés
minus-4-16.gif Nincs WIFI

 

Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum