Digitális Házimozi Denon - Csúcskategóriás Dolby Atmos receiverek !

Digitális Házimozi | 2015. Július 19., Vasárnap 10:00

A Denon bemutatja felső osztályú Network AV Receivereit, az AVR-X4200W és AVR-X3200W hálózati erősítőket Dolby Atmos és DTS:X funkciókkal, melyeket hamarosan közelebbről is megismertetjük olvasóinkkal.


DENON

AVR-X4200W és AVR-X3200W


Bemutatkoznak az új felső osztályú

Dolby Atmos és DTS:X funkciókkal kibővített hálózati - 

Network AV Receiverek

 

denon-avrx4200w 600x.jpg

 

                                        A képen az új csúcskategóriás Denon AVR-4200W látható.

 

 

A Denon, mint a világ egyik vezető, kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termék gyártója, a mai napon bemutatta két új 2015-ös Network AV receiverét az igényes házimozi-rajongók számára. Követve a közelmúltban bemutatott belépő és közép osztályú X sorozatú modelleket, az új felső osztályú AVR-X4200W és AVR-X3200W házimozi központok kiemelkedő képességekkel rendelkeznek és egyúttal a legjobb Denon hangzást nyújtják. Figyelemre méltó, hogy mindkét új AVR már beépített Dolby Atmos-szal rendelkezik és készen állnak a vadonatúj magával ragadó surround hangzás formátumra, a DTS:X-re is. Csak le kell majd tölteni egy ingyenes firmware frissítést, ami még ebben az évben érkezik majd. Mindkét új Denon AVR alapfelszereltsége a legújabb verziójú HDMI, beleértve a teljes 4K Ultra HD támogatást és a HDCP 2.2 kompatibilitást az összes HDMI bemeneten - ami jövő biztos megoldást jelent. Az AVR-X4200W és AVR-X3200W várhatóan 2015. augusztustól lesz elérhető a hivatalos Denon kiskereskedőknél.

 

denon-x3200w  600X300 OK.jpg

 

A DENON AVR-X3200 szemből is nyitott látványt nyújt, a frontlapon lévő csatlakozói

megkönnyítík a használatot.

 

 

AVR-X3200W: egy igazán sokoldalú előadóművész

 

Mivel ez már egy felsőbb kategóriát képvisel a már korábban bemutatott AVR-X2200W, AVR-X1200W és AVR-X520BT modelleknél, az új AVR-X3200W még több kiváló funkcióval rendelkezik és még magasabb hangminőséget jelent az igényes házimozi felhasználóknak, akik értékelik a rugalmas egyéni telepítési opciókat is. A végerősítő részen 180 watt teljesítményt nyújt mind a hét csatornán és lenyűgöző mozi hangot hoz létre, ami emellett erőteljes, de mégis részletgazdag zenelejátszást eredményez. A hangélményt bővíthetjük még tovább is, mivel az AVR-X3200W fel van szerelve Dolby Atmos dekóderrel és Dolby Surround upmixer-rel, ami gondoskodik a magával ragadó több-dimenziós hangzásról a magasság hangsugárzóknak, vagy a Dolby Atmos engedélyezett felfele sugárzó hangszóróknak köszönhetően. Egyébként elő van készítve a DTS:X-re és a DTS Neural:X upmixer-re, így hoz létre egy magával ragadó hangmezőt a hallgató körül, függetlenül a telepített hangsugárzók számától  (további információkért  látogasson el a www.denon.com/dtsx oldalra). A hét erősítő csatornát fel lehet használni úgy, hogy megtapasztaljuk az egyik új 3D-s hang formátumot, illetve úgy is, hogy azonos vagy különböző audiojelet küldjünk egy második zónába, egy másik szobában. Köszönhetően a 7.2 csatornás előerősítő kimenetnek és az RS232 portnak, valamint a rugalmas erősítő kijelölési lehetőségnek, az AVR-X3200W gondoskodik a rendszer installátorokról a többzónás zenehallgatás és az otthoni automatizálás tekintetében. Az igényes felhasználók értékelni fogják a Audyssey MultEQ XT szoba akusztika kiegyenlítést, beleértve az Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ funkciókat is, hogy tökéletesen személyre szabott legyen a hangzás a tulajdonos szobájának a jellemzőire és az egyéni ízlésére.

 

A videó rész otthont ad egy sor nagyon fejlett funkciónak, beleértve a kompatibiást a legújabb HDCP 2.2 specifikációval, ami szükséges a 4K Ultra HD másolásvédett tartalmak megtekintéséhez. Nyolc HDMI bemenet, amelyek közül az egyik kényelmesen az előlapon található, ami bőven elég az olyan mai modern HDMI eszközök csatlakoztatásához, mint például a játékkonzolok, Blu-ray lejátszók vagy set-top-boxok. Az AVR továbbá támogatja a teljes sebességű 4K Ultra HD videó mellett 4:4:4 Pure Color al-mintavételezést és a HDR és BT.2020 jeltovábbítást. Ha ez nem lenne elég, a AVR-X3200W is tartalmaz egy erőteljes videó processzort ami felkonvertálja a standard és a nagy felbontású videó forrásokat a teljes sebességű 4K Ultra HD felbontásra, a végső vizuális élményhez. Hála a két HDMI kimenetnek, élvezheti a surround mozit a fő szobában és egy különálló videó programot sztereó hanggal egy másik forrásból a második szobában. Az AVR-X3200W rendelkezik az Imaging Science Foundation tanúsítvánnyal a videó minőségére és fel van szerelve a teljes ISFccc fejlett videó kalibráció vezérlőkkel is.

 

denon-avrx3200w-rear 600x320 OK.jpg

 

A DENON AVR-X3200 hátsó panelét tekintve minden kérdésünkre választ kaphatunk...

 

 

A hatalmas hang és videó adottságok mellett az AVR-X3200W beépített Bluetooth zenei streaming funkcióval is rendelkezik az okostelefonokhoz és emellett még a Wi-Fi segítségével is könnyedén csatlakozhat az otthoni hálózatra. A csatlakozás után az AVR megnyitja a nappalit a korlátlan zenei források és lejátszási lehetőségek számára, köztük megtalálható az Apple AirPlay, a hálózati tárolók (NAS), Internet Radio és a Spotify Connect (amennyiben rendelkezésre áll; előfizetés szükséges). Az olyan nagy felbontású audio fájlok, mint a FLAC, AIFF vagy DSD is támogatottak és le is játssza azokat kifogástalan hangminőségben.

 

 

denon-avr-x4200w-részlet 600x330.jpg

 

AVR-X4200W: A prémium kategória számára készült

 

Az AVR-X4200W már a Denon referencia osztályú AV receiverek osztályába tartozik amit vizuálisan a nagyobb méretű készülékház, valamint lehajtható ajtó mögött helyet foglaló kezelőgombok is jeleznek nekünk. Emellett tartalmazza már a legfinomabb összetevőket, hogy megemelje az audio minőséget is. Miután minden AVR-X3200W funkció a fedélzeten van, ez a modell még nagyobb teljesítményt nyújt, ami 200 Watt mind a hét csatornán. Minden hangjeleket finoman kezel a híres Denon DDSC-HD (Dynamic Discrete Surround Circuit High Definition) és az egyedi AL24 Processing Plus által, melyeket az egyedülálló hangzás finomítására támogatnak a kiváló minőségű 192kHz/32bit D/A konverterek. A Denon Link HD csatlakozás biztosítja a torzításmentes (jitter mentes) jelátvitelt a támogató Denon Blu-ray lejátszóval. A harmadik HDMI kimenet még több kényelmet biztosít, ha több kijelzővel szeretnénk csatlakoztatni a receivert. Köszönhetően a kilenc csatornás jelfeldolgozási képességnek, a tizenegy hangsugárzó terminálnak és a 13.2 csatornás előerősítő kimenet csatlakozónak, az AVR-X4200W hatalmas rugalmasságot biztosít a multi-room és az erősítő társítási lehetőségek terén. Egy további 2 csatornás erősítő hozzáadásával például egy nagy Dolby Atmos kiépítésünk is lehet akár 5.1.4 vagy 7.1.2 konfigurációkkal. Emellett egy fizetett frissítési lehetőség is biztosított: a nagysikerű Auro-3D hangfeldolgozó motorral akár egy másik 3D-s hangzást is hozzáadhatunk a receiverünkhöz. A professzionális installátorok nagyon nagyra értékelik azt a tényt, hogy az AVR-X4200W már az Audyssey MultEQ XT32 rendszerrel érkezik, beleértve Pro-kalibrációs lehetőséget is és az LFC-t (Low Frequency Containment).

 

 

DUPLA AVR-X4200W-und-AVR-X3200W-FB.jpg20150716-30822-1islvib (1).jpg

 

Az AVR-X4200W a fekete kivitel mellett elérhető az elegáns Prémium Ezüst színű kivitelben is.

 

Miközben ilyen csodálatos és erőteljes következő generációs jellemzőkkel van felvértezve, az új X sorozatú modellek rendelkeznek egy egyedi Denon Eco móddal. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentsük a teljes energiafogyasztás és ha úgy kívánjuk, egy a képernyőn megjelenő Eco Meter lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük a teljesítmény fogyasztást csökkentő hatást. Az Auto Eco üzemmód automatikusan kapcsol a normál és az Eco mód között, attól függően, hogy milyen hangerőt választott.

 

Az exkluzív Denon Setup Assistant és a Quick Start Guide által egy Denon AV Receiver beállítása gyors és könnyű. Kényelmesen kézben tarthatja az összes funkció vezérlését, az új Denon AVR Remote App nemsokára megjelenik az iOS és az Android készülékekhez.

 

 

Forgalmazó: Horn Distribution

 

www.horn-distribution.hu

 

A Denon csúcs AV Receivereinek az bemutató ismertetése részleteiben a következő oldalon még folytatódik. Lapozzon bele. Érdemes!

 

A Denon termékei megtekinthetők, és kipróbálhatók a márka Lurdy házban található bemutató üzletében a második emeleten.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum