Digitális HázimoziBOSE® VideoWawe Mérföldkő az otthoni szórakozásban

Digitális Házimozi | 2014. Február 15., Szombat 08:00

BOSE® VideoWawe Mérföldkő az otthoni szórakozásban
Képzelje el: Valamelyik este otthonában éppen egy kiváló hollywoodi filmet néz egy szuper 117 cm átmérőjű televízión HD felbontásban, és átadja magát az önt körülvevő lenyűgöző surround hangzásnak! Első hallásra nincs ebben semmi különleges...

BOSE® VideoWawe

Mérföldkő az otthoni szórakozásban

 

Képzelje el: Valamelyik este otthonában éppen egy kiváló hollywoodi filmet néz egy szuper 117 cm átmérőjű televízión HD felbontásban, és átadja magát az önt körülvevő lenyűgöző surround hangzásnak! Első hallásra nincs ebben semmi különleges. A meglepő az egészben, hogy ez a kellemes esti szórakozás, bármennyire hihetetlen, láthatatlan hangszórókkal történik. Ahhoz, hogy ez a kis csoda megtörténjen, nem kell más, csupán a Bose legújabb VideoWawe otthoni szórakoztató rendszere.

 

 

Úgy látszik a Bose mérnökei egy percre sem teszik le a körzőt és a vonalzót. Az elmúlt esztendő végén olyan újdonsággal jelentkeztek a házimozi piacon, ami nem csak a márka rajongóinak szerzett meglepetést, hanem még a mindig szkeptikus, szőrös szívű bloggereknek is. 

 

017_Bose_VideoWave_env600.jpg

 

A modern sík képernyő nem csak kevesebb helyet foglal el a lakásban, de jól is néz ki. Mégis, a nagyfelületű képóriások mérete és az ultrakeskeny dizájn adta lehetőségek, a beépített hangszórók elhelyezésére igencsak kevés helyet tud biztosítani. Az eredmény: Nagyszerű kép, és szerényebb, soványabb hangzás, különösen akkor ha a filmről beszélünk. Így tehát, aki valódi házimozi hangzást keres, annak külön akcióba kell kezdeni ahhoz, hogy egy megfelelő AV erősítőt találjon, és ki kell választani hozzá a számára legjobb 5.1 -es hangfalszettet is.  A Bose kínálata ezen a téren is rendkívüli. A választékban találhatók különféle surround rendszerek, az 5.1 –estől egészen a 2.1 -es kompakt megoldásokig, mely utóbbi esetben két kis Satellite hangszóró mellé egy aktív subwoofert kínál a gyártó, mellette virtuális surround hangot is sugároz különböző, igények szerinti kiállításban. Mégis, úgy látszik a Bose fejlesztő csapatának mind ez mégsem volt elég...

 

Videowawe

 

Párizs 2010. október 28. Egy kisebb csoport újságíró izgalmas eseményre kapott meghívást a elmúlt esztendőben, részese lehetett egy új Bose fejlesztés világpremierjének. A bemutatott szenzáció nem volt más, mint egy egyszerű megszokott LCD TV készülék, amely a világon első alkalommal egy komplett hifi surround szettel került egybeépítésre. Az igazi meglepetés az, hogy a Bose VideoWave egyáltalán nem rendelkezik látható hangfalakkal. Minden, ami egy igazi házimozi hangzáshoz kell, a TV készülék képernyője, pontosabban az LCD panel mögött került elhelyezésre.

 

009_Bose_VideoWave_Innenansicht600.jpg

 

 

Az új termék nem más, mint egy 46” –os LCD (1080p) display-be integrált televízió, házimozi és zenehallgatási megoldás, mely összességében mindössze egy készülékben kapott helyet. Hasznos tanács, hogy a készülék vizsgálatánál a basszus hangfalat vagy a hangszórókábeleket ne is keressük, mert ezek, ha hisszük, ha nem egyszerűen eltűntek.  

 

Maximális kényelem

 

Első alkalom a szórakoztató elektronika történetében, hogy a nagyfelbontású képi megjelenítés, a zenei felvételek, valamint a házimozi hangzás visszaadása mindössze egy boxban került elhelyezésre.  Minden csatlakoztatott, pontosabban egybeépített eszköz, legyen szó a televízión élvezhető filmekről, vagy éppen zenehallgatásról, a click pad nevet kapott távirányító segítségével érhető el, amihez a képernyőn megjelenített menü felülete nyújt segítséget.

 

A Bose Video Wawe egy zseniálisan megtervezett és rendkívül felhasználóbarát szórakoztató elektronikai rendszer, mely első alkalommal teszi lehetővé, hogy a képet és a hangot minden kompromisszum nélkül, egy felületen kezelhessünk. A Bose fejlesztő mérnökei átlátták a több távkapcsolós problémát, amely a világban minden háztartásra jellemző, amikor meg kell oldani a Blu-ray lejátszó, a műholdvevő, az iPod, vagy a CD játszó közötti kommunikálást, ezért megoldásként létrehoztak egy teljesen új otthoni szórakoztató rendszert.

 

003_bose_videowave_console-copy_HR_600.jpg

 

A Wawe-hez tartozó médiacenter 4 HDMI bemenettel, különböző analóg kép és hangcsatlakozási lehetőséggel, USB bemenettel rendelkezik és opcionálisan iPod dokkoló is rendelkezésre áll. Mind ez elegendő kapcsolatot biztosít a külső audió, vagy videó források csatlakoztatására, mint például DVD vagy Bluray játszó, vagy SAT vevőegység. A Bose ezzel átadja a döntés jogát a felhasználónak, hogy szabadon válasszon a rendelkezésre álló műsorforrások és vételi lehetőségek között. Ezért is kínál a Bose széles csatlakozási választékot és vételi lehetőséget vásárlóinak, aminek használata a VideoWawe esetében úgyszólván gyerekjáték.

 

A Bose® VideoWawe, amely a gyártó valaha fejlesztett legmodernebb készüléke, több mint 10 éves kutatómunka eredménye. Ennek a nagyteljesítményű házimozi erősítőnek, valamint egy LCD tévének a kombinációja, csak és kizárólag alapos, számítógépes modellezés segítségével jöhetett létre, amivel kiküszöbölték a rendszer vibrációs hibáit és megoldották a működés közben fellépő melegedési, hőtermelési problémákat. Csakis a különböző tovább fejlesztett Bose technológiák, valamint az új audio és videó rendszer tette lehetővé, hogy a teljes technológia méretét tekintve nem lett nagyobb mint a 46” coll méretű LCD képernyő. A rendszer jónéhány új szoftvert, és elektronikákat tartalmaz, többcsatornás erősítőt és egy testreszabott hangszórócsomagot, mely teljesen láthatatlan a szemlélő számára. Ugyanakkor a készülék annyira vékony és elegáns, falraszerelhető, de elhelyezhető akár asztalon is. 

 

Házimozi hangminőség hangfalak nélkül.

 

A VideoWawe™ rendszer kiváló mozi hangzást biztosít. A zene maximális hangerő esetén is kristálytisztán szólal meg, hallható torzítások nélkül.  A mélyhangokat a hat, nagyteljesítményű wooferből álló Cluster vagyis mélynyomó biztosítja, amit egy akusztikus Bose Wawe Guide szabályoz. A tágas érzetet keltő házimozihangzást, mely a hallgatót minden oldalról körbeveszi, az újonnan kifejlesztett BosePhaseGuide hang radiátor technológiának köszönhetjük, ami nem más, mint egy hét részből álló hangszóró egység és egy új, innovatív jelprocesszor (Bose Digital Signal Processing) zseniális kombinációja. Ezek az elemek együttesen hozzák létre azt a hangzásteret, amely messze, a képernyőn is átmegy, hiszen a hangzás ott is érzékeli a hallgató, ahol egyáltalán nincsenek hangszórók. 

 

012_Bose_VideoWave_Console_front600.jpg

 

A Bose® VideoWawe ™ rendszert tetszés szerint bárhol elhelyezhető. A rendelkezésre álló Bose ADAPTiQ audio-kalibrációs technológia, ugyanis minden helységben garantált, és tökéletes hangzást biztosít. Figyelembe veszi a szoba méretét, a bútorok tömegét azok elhelyezését és automatikusan beállítja számunkra akusztikailag legjobb, optimális hangzást. 

 

Egy rendszer, egy távkapcsoló.

 

A Bose®VideoWawe az otthoni szórakoztatás történetének eddig még nem látott, példátlanul egyszerű kezelését kínálja. A rendszer magába foglalja az összes audio és videó tartalmat, amit egyetlen távirányító érintéssel, kattintással, vagy csúsztató kézmozgással tudunk kezelni. A Bose fejlesztőmérnökei tiszta lappal kezdtek, amikor a kezelőfelület kialakítását tervezték. Világos volt számukra, hogy teljesen újszerű módon kell közelíteni a megoldáshoz, és nem vezet célra, ha valami meglévő, régi módszer továbbfejlesztésén gondolkoznak. A felhasználó igénye jelentette számukra a célt, amit el akartak érni.

 

Click-Pad-Remote-Control_FUGGO.jpgA legújabb Bose click pad távkapcsoló beépített szenzorral készült és használatával, számtalan beállítási funkciót tudunk elérni, többek között: ki és bekapcsolás, csatornaváltás, hangerő és készülék-keresés szerepelnek a listán. A felhasználó egyszerűen csak megérinti a click pad-et, és a képernyőn máris megjelennek a rendszer funkciók, mindenféle képzavaró hatás nélkül. Egy utasításhoz elég ha az újunkat végigcsúsztatjuk a jelzésen, amíg el nem érjük a kívánt utasításig. Az utasítás kiválasztásához, elég csupán egy klikk, amire a rendszer azonnal reagál. A click pad távirányító rádió frekvenciával működik, ezért kivételesen, használatakor nem kell feltétlenül a készülék felé kell tartani. Ezért minden a rendszerhez kapcsolt külső egység nyugodtan elhelyezhető akár a látótéren kívül is. 

 

Az új VideoWawe szórakoztató rendszerhez tartozékként egy konzolt kapunk, amit csupán egyetlen kábel köt össze a képernyővel.  Ezen a kisméretű elegáns konzolon akár öt különböző külső egységet tudunk csatlakoztatni. Az iPod-hoz vagy iPhone-hoz használatos dokkoló egység már kapható. Egy további exkluzív funkció a Video Mute, lehetővé teszi a zenei Blu-ray lemezek kép nélküli élvezetét is számunkra. 

 

Mint általában a Bose berendezések esetében az összeszerelés és üzembe helyezés nem okoz különösebb gondot. Ezt a feladatot a VideoWaw esetében egyébkén is a értékesítő cég átvállalja. Természetesen a kép és a hangbeálltás már gyárilag megtörténik. Aki viszont a hangbeállítást a saját környezetéhez igazítva optimalizálni szeretné, igénybe veheti a rendelkezésre álló, teljes automatikával működő AdaptiQ bemérő szolgáltatást, amihez egy külön mikrofon is rendelkezésre áll. Az egész procedúra csupán néhány percet vesz igénybe

 

A Bose®VideoWawe™ otthoni szórakoztató rendszerhez egy levehető asztali állvány is készül, ugyanakkor a készülék, minden VESA típusú falikonzollal kompatibilis, melyek ugyancsak külön kínálatból szerezhetők be. Az új otthoni szórakoztató egység ára Németországban 7000 € forgalmi adóval együtt. Az ár tartalmazza a hazaszállítást, valamint a készülék és a hozzá kapcsolódó egyéb berendezések üzembe helyezését is, valamint a rendszer optimális beállítását és a helység megfelelő bemérését az ADAPTiQ® audio-kalibrációs rendszer segítségével. (x)

 

www.audiomekka.hu 

www.bose.hu 

 

 

®

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum