Samsung BD-F8900 Smart Blu-ray lejátszó.

Digitális Házimozi | 2014. Október 19., Vasárnap 13:00

A készülékbe széleskörű codec támogatást integráltak, ami azt jelenti, hogy sokkal többféle video, kép- és audioformátumot tud fogadni, mint eddig bármikor.

 

Az okos kéklézeres.

A Blu-ray lejátszó ma a legkeresettebb videó eszköz, ami szinte minden háztartásban megtalálható. A Samsung új nyolcezres sorozatában, ami külalakra követi a korábbi trendet, megtaláluk a belépő szinttől kezdve egészen az egy Terra-byte felvevő egységgel operáló nagyokig, mindent. Olvasóink kedvéért mi a legjobb  típust választottunk tesztelésre.

 

 

 

 

Látvány és felépítés

E23243D9381AD76419DA54B7B69A5F_h498_w598_m2.jpg

A készülék fekete zongoralakk design-ja rendkívül letisztult.


Az előlapon csak a Samsung felirat, a tálca, a kijelző és egy fedett USB csatlakozó található. Olyan mintha a tervezőknél a láthatatlanság lett volna a cél, a készülék belesimul a környezetbe. A blu-ray játszót az elegancia jellemzi, a jobb sarka finom lekerekítést kapott és ide, a tetejére került az egyetlen irányításra alkalmas érintőfelület, ami mellé a teljes körű irányításhoz még elfért volna legalább egy navigációs billentyű. Emiatt a teljes körű vezérléshez mi is a távirányító használatára szorulunk, ami egyébként egy közepes méretű, kézbesimuló, karcsú darab, amolyan Samsung stílusú.

 

image.php.jpg

A készülék hátlapja és a távirányító.

 

A távvezérlő billentyűi már tartalmazzák az összes irányító funkciót, sőt a lejátszással kapcsolatosak, még foszforeszkálnak is, így sötétben sem téved el az ujjunk. További segítség, hogy a távirányítóval a tévé fő funkcióit is lehet vezérelni. A hátlapon található az antenna, LAN, USB, HDMI, és optikai kimenetek, valamint a hálózati csatlakozó.

 

Műszaki tartalom és tudás 

                                                                                       

A Samsung UHD Hyper Real Engine-nek köszönhetően, most közel UHD képminőséggel élvezhetők a változatos tartalmak, még akkor is, ha azok eredetileg nem UHD minőségű források. Az UHD képjavítás minőségi látványélményt nyújt. A Samsung innovatív képfeldolgozó technikája feljavítja a TV-ben sugárzott műsorok, filmek és saját videofilmjeink képminőségét, valamint sok egyéb tartalmat is.

Mindez azt jelenti, hogy nem csak a kiváló 4K-s felbontású UHD források feldolgozása biztosított, de az alacsonyabb felbontású tartalmak is olyan tisztasággal jelennek meg a képernyőn, hogy megközelítik az ultramagas felbontás (UHD) követelményeit.

 

BD-H8900M-XU-98-0.jpg

A készülékbe széleskörű codec támogatást integráltak, ami azt jelenti, hogy sokkal többféle video-, kép- és audioformátumot tud fogadni, mint eddig bármikor. Számos népszerű videoformátumot támogat, olyanokat mint például a Flash és QuickTime kiterjesztések, illetve a DVD VOB fájlokat is. Az MP3 mellett FLAC fájlokban, WMA, OGG, és WAV kiterjesztésekben is lejátsza kedvenc zenéinket. A fotókat a népszerű JPEG, PNG, GIF és sok egyéb képformátumban is megtekinthetjük. Ez a rendkívül sok támogatott formátum teszi ezt a lejátszót igazán univerzális eszközzé.  A Blu-ray lejátszó PCMCIA kártya fogadására alkalmas ezért képes kódolt adások vételére is. Itt kell megemlíteni, hogy a lejátszó beépített DVB+T Tunerrel és óriási tárhelyet biztosító HDD-vel rendelkezik, ami 1 Tb.-os kapacitású, ami a gyakorlatban körülbelül 411 órányi SD vagy 257 órányi HD felvétel rögzítésére, és tárolására elég.

 

Gyakorlatban

A Blu-ray játszó tesztelését a szintén Samsung márkájú, UE 65 HU7500 3D UHD 4K típusú tévé segítségével végeztük, jól döntöttünk. A készülék indítását követően nagyon halk, a HDD működésének hangja volt hallható. Az első bekapcsoláskor a készülék kérte a beépített digitális tévé Tuner hangolásának elvégzését, ennek menetéről egy folyamat-ábra tájékoztat, aminek lefuttatása után máris használható lett a készülék.

A tesztlemez elindítása nem ütközött nehézségekbe de távvezérlőt kell hozzá használni, ugyanis csak annak segítségével tudunk a forrás-lemezen lévő menüben navigálni, és elvéhezni az indításhoz szükséges beállításokat, mint a nyelv, hangzás stb. A lejátszó menüje elegáns, és egyszerűen használható, érződik rajta az évek óta tartó folyamatos fejlesztés. A főmenü felső sora három részre osztott: elsőt a lemez, másodikat, a multimédia, és a harmadikat a Samsung App-ok foglalják el. A kezdőmenü alsó területe a gyári, illetve hozzáadott Aplikációk és a felvett műsorok, elérését teszi közvetlenül lehetővé.

 

Samsung_F8900_large (2 of 11).jpg

 

A szép kellemes grafikájú, átlátható menü jobb alsó sarkában a beállítások menüpont látható. A Samsung kihelyezte a „fedélzetre” a Screen Mirroring lehetőséget is, aminek segítségével az iOS és Android operációs rendszert futtató eszközökkel lehet a képernyőt megosztani. Ez jó dolog, csakhogy a látott képek elszomorítóan néznek ki, recés élek láthatóak, ami csak a felbontás mérete miatti különbségéből adódhat.

 

BD-F8900-EN-54022-0.jpg

A Webes felületek szépek, de nehézkesen kezelhetők, a távirányító számgombjaival nem éppen igazi a felhasználói élmény. Az 1 Tb.-os hard disc-en  alig több mint 900 Gb. szabad hely van mert a többit az operációs rendszer foglalja el. Ez persze nem okoz problémát, hiszen a felvételeknek van hely bőven.

A képi jellemzők aprólékosan beállíthatók, és nagy szabadságot adnak a felhasználónak a finombeállításokhoz is.

 

Összegezve

A Samsung blu-ray játszója kiváló minőségű, és a legújabb fejlesztésű alkatrészeknek köszönhetően a képminősége is szenzációs, élénk színek jellemzik a működését.

 

kill-bill-volume-2-uma-thurman-the-bride-publicity-photo-high-resolution.jpg

A teszt során játszott a Kill Bill 2 részének jelenetei probléma nélkül jelentek meg, és köszönhetően a társul vett Samsung TV-nek felszkennelve teljesen új értelmezésben jelentek meg a képernyőn.

 

A film 2D-ről felskálázott 3D-és megjelenítése is kíváló volt. A Samasung BD-F8900 minden bizonnyal azok  számára okoz majd nagy örömöt, akik sok filmet akarnak egy helyen tárolni, és azt a lehető legjobb minőségben élvezni. Ez a készülék minden vonatkozásban alkalmas társ lehet egy tudatosan kialakított házimozis környezetben.

 

A tesztértékelés táblázatos összefoglalója.

Ár:

99.900.-FT

Forgalmazó:

Samsung Electronics Magyar Zrt.

Telefon:

+36-80-7267864

Internet:

www.samsung.hu

Garancia:

1 év + 2 év (termékregisztrációhoz kötött)

 

 

Technikai jellemzők

Videó:

3D blu-ray lejátszás

Tárhely:

Beépített 1 Tb. HDD tárololó

HDD felvételi lehetőség

Tunerek:

Beépített két HD Tuner

Támogatott videó formátumok: Flash, QuickTime, DVD VOB,

 Divix HD, WMV, MPEG 2/4, MKV

Támogatott audió formátumok:

MP3,FLAC, WMA, OGG,

és WAV, DTS-HD

Hang kimenet:

7.1 csatorna

Fogyasztás:

32W /Stand-By: 1W

Méretek:

430x55x282 mm

Súly:

2,7 kg.

 

Tesztértékelés ( max 100 adható )

Kép: 90
Hang: 90
Felszereltség: 85
Kivitelezés: 85
Szolgáltatások: 90
Végeredmény: 88
Ár/érték arány: 8,8
Értékelés: Nagyonjó/ kiváló

 

 

Röviden és velősen

plus-4-16.gif  letisztult forma
plus-4-16.gif  kíváló képminőség
plus-4-16.gif teljes Internet hozzáférés
minus-4-16.gif  magas ár
Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum