LG BP740 Blu-ray lejátszó - Mutatós darab

Digitális Házimozi | 2014. Szeptember 17., Szerda 15:00

A kevesebb néha több kifejezés kiválóan illik az LG új zászlóshajójának számító BP740 külső megjelenésére. A gyártónak ezúttal sikerült legújabb Blu-ray lejátszóját apró dizájn elemekkel egyedivé és egyszerűen elegánssá tenni.

 

LG BP740 Blu-ray lejátszó - Mutatós darab

LG BP740 Blu-ray lejátszó

 

 Az LG-nél már megszokhattuk, hogy nem csak a látszatra adnak. Lássuk hát, hogy a belbecs ezúttal is ugyanolyan fontos hangsúlyt kapott-e.

Az LG készülék doboz színeit tekintve és funkcionalitás szempontjából két részre tagolt. A front panel ezüstös színű részén elhelyezkedő fedőlap mögött található a lemeztálca bemenete. A lejátszó fekete színű jobb oldalán, a kijelző mellett került elhelyezésre az USB csatlakozó, melyet szintén egy fedőlap takar el. Ahogy ennél az árkategóriánál az utóbbi időben már általánossá vált, a készülék hátsó részén nem találunk USB csatlakozási lehetőséget, annak helyét a WLAN bemenet vette át.

 

 

Kezelés

 

A lejátszót irányító Magic Remote őszintén szólva megosztotta a tesztelő csapatot. Többen voltunk azonban azon a véleményen, hogy viszonylag rövid idő alatt meg lehet szokni a távirányítót.

 

BP740_Remote_medium00.jpg

A Magic Remote böngészéskor vagy hálózati bejelentkezéskor kimondottan megkönnyítette a szövegbevitelt.


Böngészéskor vagy hálózati bejelentkezéskor kimondottan pozitívra értékeltük, ahogy a pointer megkönnyítette a szövegbevitelt. Különösen az okos-televízió funkcióknál vesszük hasznát az ilyen fajta távirányítónak. Megemlítendő, hogy a távirányító jelzőjének mérete és gyorsasága a menüben állítható. Ha nincs otthon WLAN-unk, akkor a készülék természetesen LAN-on keresztül is csatlakoztatható az otthoni hálózathoz. A HDMI csatlakozás és az áram alá helyezés után 14 másodpercen belül máris a lejátszó főmenüjében lehetünk. Ha a Quickstart módot választjuk, akkor akár 5 másodpercen belül is üzemképes a lejátszó. Az energiafelhasználás ilyenkor is egy közepes 0,8 Watt körül marad. Miután a LG lejátszója nem igazán kompakt méretű, a gyártó nem látta szükségét a meghajtó hűtésének, így az ezzel szinte kötelezően járó zaj sem jelentkezik.

 

Kép- és hangminőség

 

A kép- és hang tesztünkben mért teljesítményére igazán nem lehet panaszunk. A legtöbb szokásos videó formátumot kimagaslóan magas színvonalon játssza, és még az alacsonyabb, standard felbontású internetes videókból is képes a legjobbat kihozni. Ha jobb minőségű DVD lemezeket adunk neki, akkor Full-HD formátumba tisztán interpolálja azokat.

 

LAS-vegas-Belaggio Hotel.jpg

 

Az Ocean’s Eleven című DVD teljesen újjászületett amikor beadagoltuk, a sötétebb jelenetekben is új értelmezést kapott a film színvilága. 


UHD képes megjelenítő esetében a Full-HD-Blu-Ray lemezekkel is hasonlóképpen jár el. A képi anyagokat szinte tökéletesen játssza le, gyengeséget igazán csak csekély képzaj formájában tapasztaltunk. A készülék a legjobban természetesen a Blu-ray lemez és HD megjelenítő, vagy egy megfelelő kivetítő kombinációjában hozza a legjobb formáját. Ezek után valószínűleg csak néhányunkat fog zavarni, hogy a képparaméterek beállítása csak a menüben történő némi kalandozás után érhető el. A menüben egyébként a három elő-beállításon kívül az egyéni paraméterek, mint pl. fényerő, szín, kontraszt és képélesség megadására is lehetőség van. Az LG hangzás szempontjából sem hagy kívánni valót maga után. A csúcsminőségű FLAC formátum mellett az OGG-n alapuló hangformátumokat is támogatja. A készülék hátsó lapján található optikai audio kimenettel az otthoni hifi rendszerre is csatlakoztatható.

 

BP740_BLURAY_LG650x.jpg

Dizájnból most is jelesre vizsgázott az LG, a lekerekített formájú új lejátszó ezüstben és feketében kapható.

 

Ajánlás

 

Biztos alapokon nyugvó, már bizonyított technológia és ízléses formavilág jellemzi az LG Blu-ray lejátszóját. Ez a kiváló médialejátszó másodpercek alatt integrálható a meglévő házimozi rendszerekbe, ahol elképesztően jó teljesítményével folyamatosan magas színvonalú szórakoztatást nyújt.

 

(Somlai Gábor)

 

Bővebb információ:www.lg.hu

 

A cikk még nem ért véget! A teszt eredményét a következő oldalon láthatod.

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum