Digitális HázimoziLoewe - Szórakozás harmadik dimenzióban

Digitális Házimozi | 2014. Február 17., Hétfő 08:00

Loewe - Szórakozás harmadik dimenzióban
Sosem hallott párbeszéd jut eszembe a Loewe készülékek minősítése kapcsán. Mikor egy tehetős autótulajdonos új Rolls Roice-ával beállít barátjához, hogy szerzeményével dicsekedjék, kizárt, hogy a „Milyen a kocsi?” kérdés elhangozzon...

Szórakozás harmadik dimenzióban

A Loewe bemutatja új 3D TV-jét, az Individual Compose-t

 

Sosem hallott párbeszéd jut eszembe a Loewe készülékek minősítése kapcsán. Mikor egy tehetős autótulajdonos új Rolls Roice-ával beállít barátjához, hogy szerzeményével dicsekedjék, kizárt, hogy a „Milyen a kocsi?” kérdés elhangozzon. Mit is lehetne erre válaszolni? Természetesen tökéletes! Hiszen egy Rolls Roice-ról beszélünk!

Ilyen a Loewe is. Fel sem merül a kérdés, hogy milyen a készülék! Hiszen ez egy Loewe!

Azért jó beszélni Róla!

 

fuggo.jpgA 3D-s televíziózás egyre nagyobb részt vállal az otthoni szórakoztatás területén. Térnyerése a 3D-s blu-ray lemezek elérhetővé válása kapcsán folyamatosan növekszik, Mi több számos televíziós állomás már 3D-tartalmat is sugároz. A német gyártó, a Loewe a megfelelő technológiát igyekszik a megfelelő időben készülékeibe beépíteni, hogy jelen legyen a piacon, mikor a harmadik dimenzió teljes mértékben megnyílik a nézők előtt.

Az újonnan kifejlesztett Individual sorozat készülékei 32, 40, 46, 55 inches változatban kerülnek kibocsátásra. Az Individual kétféle kivitelben kapható. Az egyik a kontrasztszűrős képernyővel szerelt Compose, míg a másik a fényes előlapi kerettel rendelkező Selection. Mindkettőben LED-es háttérvilágítást alkalmaztak, és az előbbit többek között megtámogatták egy 400 hertzes képalkotási technológiával is. Természetesen támogatják a 24p formátumot, és rendelkeznek CI slottal is. A készülékek nagy fényerejűknél fogva még plasztikusabbá teszik a bemutatandó 3D tartalmat. Szinte magától értetődik, hogy a televíziók a 2D-s képet mint mindig, most is tökéletes minőségben adják vissza, ezen felül pedig mindezeket képesek 3D-s élményvilággá felkonvertálni. Ennek segítségére a szakemberek komplex algoritmusokat hoztak létre, melyek garanciái a lenyűgöző képminőségnek.

 

Hogyan is működik a Loewe 3D technológiája? Nem lesz újdonság, de tegyünk róla említést! A bal és jobb szem számára készített képsorozatok a televízió képernyőjén felváltva jelennek meg, méghozzá igen nagy sebességgel. Az integrált infravörös jeladó pedig vezérli az aktív 3D szemüveget, mely a megfelelő sorrendben nyit és zár, így a bal és a jobb szem számára millisszekundumos pontossággal biztosítja a megfelelően pozícionált képeket. A szemüveg szinkronizálásához szükséges infravörös jelek stílusosan a televízió képernyőjének alján elhelyezkedő „Loewe szemből”, a bekapcsoló gombból érkeznek a szemüveghez, ezáltal a dizájn tökéletes harmóniában marad a technikai igényekkel.

Szerkesztőségünk nemrégiben egy 46”-os Individual Compose 3D 400 DR+ jelű készülékkel kerülhetett baráti kapcsolatba, melyet egy aláépíthető sztereó hangsugárzóval egészítettek ki.

A feladat, melyet magunkra vállaltunk, nem könnyű! Kipróbálni, majd minősíteni egy Loewe televíziót nem hétköznapi feladat. Azért egy kísérletet megér!

 

A televízió formavilágát tekintve valóban minimalista kialakítású, de… A stílusa, mint az már megszokott a Loewe esetében, egyénre szabható. Úgy a hátlap, mint a keret színét is magunk választhatjuk, a burkolat anyagait úgyszintén, és az állványzat, valamint a hangszórók elrendezése, kiépítése is katalógusból választható. Az alapkivitel 700.000 Ft-os árnál kezdődik, de a határ a többmilliós végösszeg! Persze ez a prémium-kategória, és ebben a szegmensben ez az összeg nem túl meglepő.

 

6003.jpg


A maximális kiépítésű rendszerben egy komplett, minden audiofil álmát kielégítő szekrény érkezik, benne gyárilag kábelezett 7.1-es virtuális hangrendszerrel, BD-lejátszóval, aktív szemüvegekkel és tároló rekeszekkel a kiegészítő berendezések számára.

 

A jelen lévő készülék kipróbálásakor elsőként a Loewe Blu Tech Vision 3D BD-lejátszójáról érkező hagyományos blu-ray filmet, a Vantage Point-ot vettük szemügyre. 2D esetén valóban kifogástalan a megjelenített képtartalom. Igen kontrasztos, stabil, színeiben telített, erőt sugárzó képet láthattunk, ami persze nem okozott meglepetést. Ami viszont igen, hogy a készülék kiegészítő hangszórójára csak nehezen sikerült hangot varázsolni. Tudom, előbb el kellett volna olvasni a használati utasítást… Könyörgöm, az 160 oldal! Egy komplett telefonkönyv! Ez persze jó hír azoknak, akik nem csupán TV-nézésre szeretnék használni készüléküket. A funkciók tekintetében újabb, és újabb meglepetések érnek bennünket a leírás lapozgatása közben. Végül kis külső segítséggel azért szóra bírtuk a masinát, majd betöltöttünk egy 3D-s filmet is, az Alíz csodaországban-t. Felvéve az aktív szemüvegeket, egy új élményvilág tárult elénk. Hogy miért a többes szám? Mert a kollégák közül majd mindenki kíváncsi volt egy igazi „Oroszlánra”, működés közben. Tűéles, határozott térbeli megjelenítés várt ránk. A külsőben forgatott jelenetek térhatása természetes maradt, a fényerő a szemüvegek használata mellett sem csökkent számottevően. Csupán a számítógéppel készült jeleneteknél vált zavaróvá a tökéletesség. A kép olyannyira részletező, hogy a számítógépes elemek már-már layerekre bontva jelentek meg szemünk előtt. Talán a jelenség elvett némi élvezetet, de ez a kiváló képminőség ára. Látszanak a filmgyártáskor keletkezett hibák.


Sajnos a szemüveg viselése hosszú távon kissé kényelmetlen, különösen a dioptriás szemüveget használók számára jelent nehézséget, de az aktív technika már csak ilyen! A 178 fokos vízszintes- és függőleges látószög elég széles ahhoz, hogy egyszerre többen is élvezhessék a látványt, és a világosság terén nappali fénynél sem maradt alul a készülék!


A hangja sztereó kiépítésben nem high end, ehhez a fentebb leírt bútorzat beszerzésére kell törekednünk, de a megszólalás a kiegészítő hangrendszernek köszönhetően sokkal jobb minőségű a hagyományos beépített hangszórók nyújtotta hangélménynél.

 

BluTechVision_3D_rgb_600.jpg

 

A készülék meghatározhatatlan számú szolgáltatással és műszaki érdekességgel rendelkezik. A teljesség igénye nélkül emeljünk ki ezek közül néhányat!

A Loewe új modelljei számára az új Media+ technológia segítségével biztosított a hozzáférés a különféle multimédiás funkciókhoz. A Compose-szériában alapkivitelben WLAN hálózat teszi lehetővé az online tartalom gyors elérését. A távvezérlő MEDIA gombjának használatával a Loewe médiaportálon át bármilyen média elérhető. A Loewe MediaHome segítségével képek, zenék és videók lejátszása is lehetséges USB csatoláson, vagy hálózaton keresztül, míg a MediaNet lehetővé teszi az internetes tartalmak, például az internetrádiók, videók és webtévék megtekintését, vagy a szabad böngészést is a Loewe Individual képernyőjén, bár a betűk és számok sorozatának bevitele némi gyakorlatot is igényel. A gyakran SMS-ezők egyébként előnyben lehetnek, mert a távirányító számgombjait is felhasználhatják a szövegbevitelre.


A fenti szolgáltatások mellett a MediaUpdate alkalmazás segítségével természetesen módunk nyílik az új funkciók letöltésére, és a szoftver-frissítésekre is.

Mindezen felül pedig a földfelszíni és kábeles vétel mellett a Compose 40, 46 és 55 típusjelű tévék digitális műholdas vételre is alkalmasak.


A beépített DR+ technológia lényege, hogy megszakítás nélkül nézhetjük kedvenc műsorunkat, ha otthonunkban tévézés közben helyet változtatunk, és ha több hasonló Loewe készülékkel is rendelkezünk. Ezt a funkciót nem sikerült kipróbálni, mert valahogy nem volt még egy Loewe készülék a közelben. A TV a Follow Me üzemmód bekapcsolását követően az éppen futó műsort HDD-re rögzíti, majd kisugározza a jeleket a többi készülékünk számára, vagyis a streaming végeredményeképp az időben elcsúsztatott jelek követésével folyamatossá válik számunkra a műsor akkor is, ha például átvándoroltunk -mondjuk stílusosan- a télikertünkbe.


A készülékhez tartozik egy távirányító is, melynek kivitele szintén felső kategóriás, részben csiszolt fémházas burkolattal rendelkezik. Ennek működtetése kissé szokatlan, a gombok elrendezésének sajátos a logikája. Különösen nehéz a dolgunk akkor, ha egyazon távirányítóval kívánjuk irányítani BD lejátszónkat is, mert a HDMI kábelen a készülékek eközben kommunikálnak egymással, és tapasztalatok hiányában szokatlan eseményeknek lehetünk elszenvedői. De hát ezért az a bizonyos telefonkönyv…

 

6002.jpg


Összefoglalva tehát, a berendezés imádni való! Kissé szokatlan mennyiségű tudással halmoztak el bennünket a Loewe mérnökei, mely sok-sok olvasást és tanulást igényel, de ha összeszokunk a készülékkel, kiváló szórakozást jelent majd. Használata közben szinte minden alkalommal új meglepetésben lehet részünk!

 

 

 

Fontosabb technikai paraméterek:
(1920x1080pixel) felbontás  
Full-HD LCD panel 
400Hz-es technológia 
fényerő: 450 cd/m2 
kontraszt:5000:1/5000.000:1 
Látószög: <178 fok  
2000 oldalas teletext memória 
szülői felügyelet 
Személyre szabható dizájn  
Smart TV-lehetőségek 
automatkus kikapcsolás, időzítő 
DR+ technológia, 250 Gb tárkapacitással 
6000 programhely 
Full PIP, képernyő megosztás: TV/TV vagy TV/Teletext 

 

Iránytű:
www.basys.hu 
www.loewe-int.de 

Fogyasztói ára az igényszínvonalunk függvényében alakul. 

 

S.A.

Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum