A Denon bemutatta két új „X” szériás rádióerősítőjét

Digitális Házimozi | 2014. Október 08., Szerda 11:00

A Denon, mint a kiváló minőségű szórakoztató elektronikai termékek egyik vezető gyártója, bemutatta két újabb „X” sorozatú 3D-s AV receiverét. Az új generációs AVR-X3000 és AVR-X4000 típusok új funkciókkal és egyszerű kezelhetőséggel rendelkeznek.
A Denon, mint a kiváló minőségű szórakoztató elektronikai termékek egyik vezető gyártója, bemutatta két újabb „X” sorozatú 3D-s AV receiverét. Az új generációs AVR-X3000 és AVR-X4000 típusok új funkciókkal és egyszerű kezelhetőséggel rendelkeznek.
A Denon bemutatta két új „X” szériás rádióerősítőjét

Ezüst színű páros: az AVR-X4000 receiver és a DBT-3313UD univerzális audio/video lejátszó

2013-as fejlesztések

 

Az AVR-X4000 és X3000 az igényes AV rajongók számára új szintre emeli a felhasználóbarát kezelhetőséget, az élvonalbeli minőséget és a tökéletes otthoni szórakoztató megoldásokat. Figyelemre méltó, hogy ebben a felsőbb AV Receiver osztályban még soha nem volt egyszerűbb a készülékek kezelése, köszönhetően a továbbfejlesztett Setup Assistant-nak (beállítási asszisztens), a fejlett grafikus felhasználói felületnek (GUI) és a színkódolt hangsugárzó csatlakozóknak.

 

Hűen reprodukálják az eredeti surround hangzást; mindkét AVR mind a hét csatornája azonos teljesítményű teljesítményű erősítővel rendelkezik (AVR-X4000: 200W csatornánként, AVR-X3000: 180W csatornánként). Ezek a végerősítők diszkrét áramkörökkel lettek konfigurálva, emellett a szigorúan válogatott alkatrészek is hozzájárulnak a magas hangminőséghez, így a térhatású hang lejátszása kifogástalan minőségű. A jelutak a lehető legrövidebbek, hogy a jel romlása az audio áramkörökben lecsökkenjen az abszolút minimum szintre. A magával ragadó surround élmény érdekében mind a két újonnan érkező modell támogatja a DTS-Neo: X, Audyssey DSX és Dolby ProLogic IIz szabványokat és képesek meghajtani az első magasság és/vagy az első szélesség hangsugárzókat is. Míg az AVR-X3000 lehetővé teszi a 7.1 csatornás jelfeldolgozást, az AVR-X4000 képes kezelni a 9.2 csatornát is akár 2 független mélysugárzóval is.

 

Ami a csatlakoztatásokat illeti, az új AVR-ek örökölték a legátfogóbb hálózati szolgáltatás csomagot, amely valaha is elérhető volt a Denon készülékeken. A beépített AirPlay technológia a felhasználók számára lehetővé teszi az iTunes zenei könyvtár tartalmának vezeték nélküli lejátszását egy Mac, PC vagy egy mobil Apple eszközről a saját AV receiver-en keresztül. A több ezer internetes rádióállomás elérhetősége és az online zenei szolgáltatásokhoz való hozzáfárés biztosítása - mint a Spotify és a Last.fm - megnyitja a nappalit a korlátlan zenei forrásokhoz. Köszönhetően a DLNA 1.5 kompatibilitásnak, az AVR-en keresztül akár vezeték nélkül lejátszhatók a tárolt zenei fájlok (beleértve az olyan HD Audio formátumokat is, mint a FLAC HD vagy HD WAV - akár 24 bit/192 kHz felbontásban is) a hálózatra csatlakoztatott tárolóeszközről (NAS), PC-ről, vagy pedig az elülső USB-portról. Annak érdekében, hogy az összes szolgáltatást vezérelhessük, elérhető a Denon Remote App (távvezérlő alkalmazás) az iOS és az Android készülékekhez. A felhasználók vezérelhetik a Spotify szolgáltatásukat is ezzel modern alkalmazással.

 

AVR-X3000

 

Ez a modell fel van szerelve hét darab 4k-s HDMI bemenettel - beleértve az előlapi csatlakozót is, amely gyors és kényelmes kapcsolatot biztosít az olyan hordozható eszközök számára, mint például a kamerák és a HDMI-vel felszerelt okostelefonok, valamint a tabletek.

 

denon_AVR-X3000_front.jpg

 

Tehát bőven van csatlakozó a felhasználók számára, hogy élvezzék a nagy felbontású audio és video műsorokat a különböző HDMI-kompatibilis eszközökről, mint például set-top box-ok, Blu-ray lejátszók, játékkonzolok, vagy médialejátszók. Minden bemenet jellemzője az InstaPrevue funkció is, amivel megtekintheti a HDMI forrást, mint egy kis kép-a-képben a képernyőn. Továbbá el van látva két HDMI kimenettel, ami képes két rendszert is megjeleníteni különböző vagy azonos forrásból. Apropó források: az AVR-X3000 lehetővé teszi, hogy élvezzük a forrás programot a fő zónában (a szobában, ahol az AVR-X3000 található) és a 2. zónában is (egy másik szobában). A műsorforrás a második zónában lehet ugyanaz, mint a fő zónában, vagy hallgathatunk egy másik 2-csatornás forrást is (analóg, PCM optikai, koaxiális vagy HDMI bemeneten keresztül). Hogy megfeleljen a fő szoba akusztikai környezetéhez, és a hangsugárzók karakterisztikájához, az AVR-X3000 rendelkezik az Audyssey MultEQ XT szoba korrekció technológiával és kompatibilis az Audyseey Pro Ready-vel is. Az Audyssey Dynamic Volume valós idejű hangerő beállítást kínál, míg Audyssey Dynamic EQ javítja a hangeffektusokat alacsony hangerő mellett is.

 

AVR-X4000

 

A nagyobb modell jellemzője a cég jól ismert lehajtható előlapi ajtó tervezése, valamint olyan egyedi Denon technológiák, mint például a Dynamic Discrete Surround Circuit DDSC-HD és az AL24 Processing, melyek jelentősen fokozzák a zenehallgatási élményt.

 

denon_AVR-X4000_front.jpg

 

A Denon Link HD audio átviteli technológia pedig még tovább növeli ezt az élményt a jitter megszüntetésével, csatlakoztatva a receivert a kompatibilis BD-lejátszóhoz, a DBT-3313UD-hez. Három HDMI kimenet (két párhuzamos a fő szobában és egy független egy másik szobában), emellett még 3 zóna / 3 forrás multi-room szolgáltatás is megtalálható rajta, hogy egy igazi otthoni szórakoztató központ szolgálja a felhasználót. Végezetül az AVR-X4000 rendelkezik az Audyssey MultEQ XT32-vel is, az elérhető legpontosabb szoba korrekciós technológiával. Az ultra nagy felbontású szűrők alkalmazásával az összes hangcsatorna a legprecízebb beállítást kapja, beleértve a két független mélynyomót is; a rendszer legnyilvánvalóbb előnye tisztán hallható az alacsony frekvenciás tartományban is, ott, ahol korrekcióra a legnagyobb szükség van. Az Audyssey LFC akusztikai algoritmusokat használ, hogy megakadályozza a basszus átterjedését a falakra és zavarja a szomszédokat, miközben megtartja a basszus minőségét a hallgatási szobában.

 

denon_AVR-X4000_open.jpgNyitott előlapi ajtóval

 

Az AVR-X4000 prémium ezüst és fekete színekben lesz elérhető júniustól, míg az AVR-X3000 azonos időpontban, fekete színű kivitelben kerül majd a szakkereskedésekbe.

 

( - )

 

 

Fontosabb műszaki információk


AVR-X3000 7.2 csatornás AV receiver


 180W x 7 csatornás diszkrét erősítő
 Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio és Dolby ProLogic IIz
 Tömörített Audio Visszaállítás
 Fejlett hálózati képesség  DLNA1.5 hitelesített
 AirPlay audio streaming, Windows 8/RT kompatibilis
 Új Denon Remote App – iOS-hez és Android-hoz
 6 +1 (elöl) HDMI bemenet 3D és 4k támogatással, InstaPrevue
  Analóg és digitális videó felkonvertálás akár 4k-ra
  2x HDMI kimenet (fő + zóna) és Audio Return Channel
  Előlapi USB bemenet: iPod / iPhone kompatibilis, digitális
  Audyssey MultEQ XT Audyssey Dynamic Volume és Dynamic EQ, Audyssey Pro kompatibilis
  Audyssey DSX és DTS-Neo:X 7.1 csatornás feldolgozás
  Továbbfejlesztett multi-zóna (2 zóna / 2 forrás)
  Digital Multi Zone - HDMI / optikai / koaxiális digitális jelek különböző zónákban
  7.2 csatornás pre-out
  IP Control és RS-232 vezérlés
  DSD HDMI támogatás
  Setup Assistant és 9 nyelvű Fejlett GUI - egyszerű beállítás és működés
  Automatikus kikapcsolás és alacsony készenléti fogyasztás

 

AVR-X4000 7.2 csatornás hálózati receiver

(további jellemzők az X3000-eshez képest) 

 

• 200W x 7 csatornás diszkrét erősítő

• D.D.S.C.-HD Circuit AL24 Processing Plus

• Denon Link HD

• 9.2 jelfeldolgozás - független subwoofer csatornák, 11.2 pre-out

• Audyssey MultEQ XT32 és Audyssey LFC

• Alumínium előlap lehajtható ajtóval és a nagy 2-soros FL kijelzővel

• 2 +1 Triple HDMI kimenet (2 HDMI egyszerre + 2. zóna)

• Audyssey DSX és DTS-Neo:X 9.2 csat. jelfeldolgozás

• 11 hangsugárzó csatlakozó a magasság / szélesség / B hangsugárzókhoz

• Phono bemenet

• Több zóna kezelése (3 zóna)

• Kapható fekete és prémium ezüst színekben

Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum