Samsung UHDrámai (4k)épességekkel

Digitális Házimozi | 2014. Október 16., Csütörtök 10:00

A Samsung élen járó technológiai fejlesztéseivel meghódította a világ szórakoztató iparágát, méltán lehetnek büszkék, a csodálatos, innovatív UE 65HU7500 UHD okostévére, amibe bele tettek minden elérhető fejlesztést.

 

Samsung 65HU7500 UHD 4k Slim LED 3D Smart TV

 

Felszereltség

 

A Samsung újdonságát első látásra is a tökéletes minőségi érzet és összeszereltség jellemzi. A gyártó a terméke kialakításakor, elegánsan ötvözte a fém és műanyag alkatrészeket, a szál csiszolt fém keret és alig 10mm-es perem öleli körbe az óriási 65”-os képernyőt. A fejlesztőmérnökök szerencsére mellőzték a korábbi években megfigyelhető trendet, amely szörnyű csillogó kávát eredményezett, aminek hatására, mesterséges megvilágításnál zavaróan tükröződő volt, helyette praktikusan fekete előlapra tértek vissza. A tévé trapéz alakú talpazata egy vastag, körülbelül 4 Kg.-os, szépen megmunkált alumínium lap, ami szintén szálcsiszolt felületet kapott.


hu_UE55HU7500LXXH_007_Detail_black.jpg


Különleges kialakítású a hangszórók helye, ezeket olyan jól álcázták, hogy a sokat látott szakértők is pislogtak néhányat, mire összeállt a fejükben a kép. A tévé alsó szélén fut végig, egy Kb.: 5-6 mm-es rés, a TV ezen keresztül, és a lefelé sugárzó reflex nyíláson adja ki a mély hangját a készülék.

A hangszórók ilyetén elhelyezése különösen elegáns és egyedi, emiatt rögtön kíváncsivá teszi a szakembert, jó, jó de milyen a hangja! A tesztkészülék tartalmaz minden intelligens megoldást, ami csak elképzelhető, van itt, Smart Hub, Samsung Smart View, hangvezérlés és még okos telefon távirányítási lehetőség is.

A Samsung ellátta az újdonságát beépített WIFI-vel és WIFI Direct funkcióval, aminek segítségével vezetékek nélkül megosztható a kívánt tartalom bármilyen WIFI képes eszköz, (például: PC, táblagép, és okostelefon) között. Szokatlan ebben a kategóriában, ennek a tévének nincs beépített kamerája, pedig ebben a szegmensben ez már szinte kötelező. A Samsung úgy találta, hogy egy kivalló FULL HD kamera csatolható hozzá, de ezért külön kell fizetni, a típusa: VG-STC4000.

 samsung_ue65hu7500_smart_3d_c1406184006259D_210008090.jpg

A hátoldalon szépen, csoportokba rendezve található a rengetegféle csatlakozó, itt megtalálható, még az öreg SCART videó csatlakozót is, amivel még a régi VHS Recordert is ráköthetjük, de természetesen inkább a 4 darab HDMI csatlakozás az érdekesebb, amivel a legmodernebb 3D Blu-Ray lejátszó is gond nélkül üzemeltethető.

Az, aki már találkozott azzal a problémával, hogy az USB -re csatlakoztatott HDD -n tárolt tartalmak nem nyílnak meg, nagyon figyeljenek, mert itt a megoldás!

A hátlapon elhelyezett 4 darab USB csatlakozás különleges tulajdonságai közzé tartoznak, hogy különböző mértékű áramerősséggel rendelkeznek, ez nagyon fontos fejlesztés, mert az USB Stick-el szemben a nagyobb áramigényű hordozható HDD -ket is el tudja látni elegendő energiával.

Az USB Portokat különböző színjelölésekkel és feliratokkal látták, amik tájékoztatnak a kimenő értékekről, például:( 1 A, 0.5 A.) A TV -hez ebben a kategóriában, már, már megszokott módon kettő távirányító

is tartozik, az egyik teljes körű, míg a másik egy kicsi kézbesimuló tojásdad formájú, ami hangvezérlés funkcióval is el van látva.

Az okostévé exta funkciója közzé tartozik a teljes értékű Webböngésző és a gyakran használt internetes oldalak közvetlen elérhetősége a gyorsmenü segítségével, úgymint: facebook, Twitter, stb.

 

 

A képi minőség

 

 

Ennek a készüléknek a minőségétől sokat lehet várni, hiszen egy felső kategóriájú tévé, tehát szigorúbb feltételeknek is meg kell felelni. A HU7500 UHD TV menüje megegyezik az 55” -os „kistestvérével,” logikus struktúrába rendezettség és könnyű használat jellemzi.

Az okostévé az első bekapcsoláskor a tévécsatornák hangolására kér parancsot, ezt rendben és gyorsan beállítva, akár szerkeszthető is az állomáslista.

hu_UE55HU7500LXXH_002_R-Perspective_black.jpg

A készülék bekapcsolásakor azonnal látható a képen, hogy prémium kategóriájú, fekete háttér és a fehér feliratoknak megdöbbentő a kontrasztja, a fekete, mély, a fehér élénken világít és a finom rajzolatú betűk, az UHD felbontásnak hála, már fél méterről nézve is lágyan íveltek mindenféle recés élek nélkül.

A kép, hang, és egyéb beállítások mellé jobb oldalon felbukkanó, rövid magyarázat segít a menüpontok közötti eligazodásban, ezt a Samsung, a készülékei menüiben már egy ideje következetesen beépíti. Egyedül a hangerőállításnál furcsa a fordított irányú számozás, de azért meg lehet szokni, viszont a hangerő növelésével járó erősödő puttyogó hangjelzés nagyon hasznos tud lenni, ha például: a felvételen halk rész található, akkor anélkül is eligazít az aktuális hangerő beállításáról, ha nem is nézzük a képet.

A 2D tesztfilmek 4K felbontásban, olyan élesek, szín gazdagok, és mellé végtelennek tűnő kontraszttal, hogy könnyen azt hihetnénk ez nem is fokozható, de igen!

A Samsung beépített egy fejlett, aktívzáras 3D technológiát is a tévéjébe, amivel a 3D-s tartalmak, további élmények


xl_Samsung-65HU7500-3.jpg


forrásai. A 3D szemüveg az általam eddig ismertek közül a legkönnyebb darab és olyan takarékos, hogy például a két 3D műsor közötti rövid átállás pillanataira is kikapcsolja, majd a folytatáskor újra bekapcsolja magát és mindezt teljesen automatikusan.

Az eredeti 3D filmekben meggyőzően interpretálja a tér érzetet, még a 2D-> 3D átkonvertálás után is megdöbbentő pontossággal látható a tér. A 3D megjelenítést csak az aktív Shutter-es technológia miatti nagyon enyhe, ritkán és kevés jelenetben látható képvibrálás zavarja meg.

A mozgások végig folyamatosak és akadásoktól mentesek, ami nem is csoda, mert itt egy Quad Core, azaz négymagos processzor dolgozik a képfeldolgozáson, ez 1200 Hz-es képkocka sebességet eredményez.

A Clear Motion Rate 1200 névre keresztelt eljárás a valós képek közzé, 30-40 képet illeszt be forrásanyagtól függően, így előállítja a 1200Hz-es képfrissítést így a gyors mozgások jól követhetőek. A Precision Black Local Dimming háttérvilágításnak hála a rendkívülien nagy kontrasztarány. Kivalló a sötét képek minősége, az éjszakai jelenetek színárnyalata nagyon részletező, de oldalról betekintve (178 fok-os) azért látható egy kicsit a LED háttér bevilágítása.


Samsung-UE48HU7500_P_1200.jpg

 

A képfeldolgozás FULL HD filmekkel is próbára lett téve, amikor is a Quadmatic Picture Engine -re hárult ez a nehéz feladat. A eljárásnak a képet 4K-hoz hasonló minőségűre kellett felskáláznia, ezt is jól teljesítette, de azért, közelről nézve nem lehetett összetéveszteni az eredeti 4K tartalommal, látszódtak a képen a dekódolás okozta konverziók hatásai. A képen nem voltak láthatóak úgynevezett után húzás hatásai, amik a korábbi lassú válaszidejű LCD kijelzők látható hibái.


Hangminőség

 

 

A televízió hangereje kellően erős, egy átlagos helyiségben jól megállja a helyét és csak a vájtfülű hallgatóknak okozhat

item-2_tLand.png

hiányosságokat. A filmekben a beszédhangok minden esetben kifogástalanul érthetőek voltak, a magas hangok szépen csilingeltek és jól definiáltak voltak. A mély hangok még úgy is kevésnek bizonyultak, hogy a hosszú löketű mély hangszórók erősen megmozgatták levegőt a készülék alja körül. Ezt a hangszóró elrendezést a Samsung Front Firing + New Waveguide-nak nevezi. A hangáramkörökben található térhatást növelő opció, ezzel természetesebb hatás érhető el. Abban az estben, ha szeretnénk teljes hangélményt a képek mellé, akkor bizony kell kiegészítő hangrendszer is hozzá.

 

 

 

Ajánlás:

 

A legfejlettebb technológia és a modern design által a Samsung UHD TV-je még tökéletesebbé teszi otthonát. Az elképesztő képminőséggel soha nem látott részletességet kap.

A Smart Evolution segítségével, pedig minden évben élvezheti a legújabb frissítéseket az UHD képminőségben, anélkül, hogy új TV-t kellene beszereznie, ezekkel az okos tulajdonságokkal ajánlom ezt a készüléket.

 

 

 

 

 

 

 


 

A tesztértékelést táblázatos formában a következő oldalon láthatod.

(Soltész)

www.samsung.hu

 

 

 

 

item-4_tLand.png

 

 

 

Ár:

1.199.900.-FT

 

Forgalmazó:

Samsung Electronics Magyar Zrt.

Telefon:

+36-80-7267864

Internet:

www.samsung.hu

Garancia:

1 év + 2 év (termékregisztrációhoz kötött)

 

 

Technikai jellemzők

Panel:

3D 4K LCD (LED / 16:9)

Méret:

65” 163cm

Felbontás:

4k Ultra HD (3840x2160)

Képfrissítés: 1200 Hz
Betekintési szög: 178 fok

Csatlakozások:

 

 

 

 

3D megjel.:

 

 

 

Kontraszt arány:

4x HDMI (4 db)) 1x optikai (S/PDIF) / 2x USB 2.0 / 1x 3.0 / fejhallgató (3,5 sztereó jack) / Beépített wi-fi / Tunerek: DVB-T, DVB-C / Optikai hangkimenET, CI Slot, IR Out

 

Aktív szemüvegen /2D-3D konverzió

 

1874:1 (natív)

Wireless:

Beépített Wi-Fi

Hangszórók:

2x 10 Watt + 2x 10 Watt (mélynyomó)

Fogyasztás:

230 Watt / 0,3 Watt készenlétben

Méretek:

1462x884x327 mm (talppal)

Súly:

27 kg (31 kg talppal)

 

Tesztértékelés ( max 100 adható )

Kép: 92
Hang: 89
Felszereltség: 95
Kivitelezés: 85
Szolgáltatások: 92
Végeredmény: 92
Ár/érték arány: 9,2
Értékelés: Nagyonjó/ kiváló

 

 

Röviden és velősen

plus-4-16.gif  kitűnő képminőség
plus-4-16.gif  jól ábrázolt 3D megjelenítés
plus-4-16.gif  rengeteg szolgáltatás
minus-4-16.gif  külön kell megvenni a kamerát hozzá
Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum