Digitális HázimoziMission MX-5 Cinema Pack 5.0 házimozi hangfal-szett

Digitális Házimozi | 2014. Február 15., Szombat 08:00

Mission MX-5 Cinema Pack 5.0 házimozi hangfal-szett
Megérkezett az új Mission MX-széria, a Mission legújabb fejlesztése, mely hangminőség-ár kategóriában garantáltan az élen jár. A széria őrzi a márka klasszikus, audiofil hangzását, modern vonalaival, monumentális látványával, és zenei meggyőző...

 

Nagyvad puskavégen

Mission MX-5 Cinema Pack 5.0 házimozi hangfal-szett

 

Megérkezett az új Mission MX-széria, a Mission legújabb fejlesztése, mely hangminőség-ár kategóriában garantáltan az élen jár. A széria őrzi a márka klasszikus, audiofil hangzását, modern vonalaival, monumentális látványával, és zenei meggyőző erejével még magasabb szintre emeli a házi mozizás fogalmát.

 

150150.jpgA rendszeren látszik, hogy a Mission mérnökei az elmúlt időkben nem tétlenkedtek. A Mission MX -család egyesíti a felhasználói igényeket, és a vezető technológiát. Az új dizájn, továbbá a teljesen új tervezésű hangszóró-rácsok tökéletesen illeszkednek a hangrendszer megjelenéséhez. A high-tech kivitel, és a tonális minőség miatt ezek a hangsugárzók bármely lehallgató helyiségben megállják a helyüket. A hangrendszer színválasztékának köszönhetően a Mission MX-széria bármilyen stílusban berendezett környezethez tökéletesen illeszthető.

 

A Mission MX hangsugárzókat úgy tervezték, hogy minél közelebb lehessen őket helyezni a hátsó falhoz, így kevesebb helyet vegyenek el a szobából, és jobban illeszkedjenek annak akusztikájához. A különleges konstrukció miatt, és köszönhetően az új hullámterelőknek, a hangkép a hangszórók középvonalán kívül is kiegyensúlyozott, így a hallgatóság a szoba bármely pontján tökéletes hangteret, és filmszínház minőségű házimozi-hangzást kap.  


A széria mindegyik sugárzója a magas színtű audiofil installálás érdekében kettős kábelezésre előkészített, ráadásul a stabilitás, és doboz csillapításának növelése érdekében az álló hangsugárzók közül a legnagyobbak részben homokkal is feltölthetők, továbbá aljukon többfunkciós, megfordítható tüskékkel ellátottak. Mindezen lehetőségek használata javítja az átvitelt, a csillapítás mértékét, és a megszólalás részletgazdagságát eredményezi.


Hogy a fent leírtak igazáról megbizonyosodhassunk, a legjobb módszer, ha egy tesztnek vetjük alá a Mission új hangrendszerét. Ehhez szükségünk van az 5.0-ás összeállításra, mely két álló, egy center, és két hátsó hangládát tartalmaz. Ha ezeket beszereztük, szállítsuk a tesztelő helyiségbe, és kezdődjön a kísérletezés!

Már a kezdeteknél kiderül, hogy a feladat nem is olyan egyszerű! Az összeállítás mozgatása annak méretéből adódóan is kihívást jelent. De sebaj! Legalább érezni lehet, mire költi a kedves vevő a pénzét! A kicsomagolás is kalandos, mivel az egységek súlya sem csekély.

 

600.jpg

 

Ha mindezen túljutottunk, kössük be a rendszerünkbe a szettet. Erősítőnek egy Harman Kardon AVR 365-ös receivert használtam, melynek tudása, és leadott teljesítménye bőségesen elégséges a kísérletekhez, mivel a gyár által ajánlott optimális felhasználandó erősítő-teljesítmény csatornánként 25 - 100 W.

A bekötés nem okozott problémát, különösen azért, mert gyári kábeleket is kaptam a teszteléshez. Az installálást a receiver mérőmikrofonjának segítségével végeztem el, mert annak precízségére a hangrendszer tudása miatt feltétlen szükség mutatkozott.

 

Meg kell említenem a látványt is! Amikor fényképen először láttam a Mission rendszerét, megállapítottam, hogy az mutatós, szemrevaló. Kicsomagolva, és testközelből szemlélve kimondottan szemet gyönyörködtető! A színválasztékból hozzám a dió jutott el, mely igazán elegáns, felső kategóriás megjelenést kölcsönöz. A kabinet alapanyaga MDF, a burkolat anyaga a tisztíthatóság érdekében vinyl. A hangszórórácsok is külön dicséretet érdemelnek, mert olyan szépek, hogy kár eltávolítani azokat a helyükről. A leírásokban amúgy is ezt ajánlják, mivel úgy tervezték a rácsokat, hogy ne befolyásolják fentlétükkel a hang minőségét.

 

Most pedig jöhet a lényeg! Panasonic DVD-lejátszóról üzemeltetve a Harman Kardon és a KEF mérőlemezeiről származó muzsikákkal kezdtem a tesztelést. Elsőként Bach D-moll toccata és fuga-ját hallgattam, eredeti helyszínen rögzítve, és templomi orgonán megszólaltatva. A térvisszaadás kiváló, az orgonasípok külön is megkülönböztethetők maradtak még ha együttesen szólaltak is meg. A mélyvisszaadás hibátlannak tetszett, még korrekció nélkül is megállta a helyét. A teljesítményt már-már az elviselhetőség határára növelve sem tapasztaltam torzítást, vagy mosódást.


Utána AKG sztereo-mikrofonokkal rögzített blues következett, egy szám a Spirit of the Blues albumból, Eric Bibb előadásában. A sztereo tér létrehozása kiváló, a gitár részletes bontású, érezhető a hangtér iránya, és a zenészek elhelyezkedése. A felvétel közbeni fogásváltások is életszerűvé tették a hangzást.


fuggo.jpgEzt ismét Bach mű követte, egy cselló szóló, (Chello Solo) mely minden apró rezdülést kiemel, a húrok utózengését is hallani engedi, még az előadóművész lélegzetvételét is hallhatjuk, köszönhetően a kiváló felvételnek. Az előadó, és a hangszer mintha a szobánkban helyezkedne el! Végül modern, szintetizált hangokat is tartalmazó zenével fejeztem be a zenehallgatást. Kis magyaros ízt is vittem a tesztbe, és a Nox egyik, mélyekben kissé eltúlzott keverésű, de éppen ezért a baszzus-tartomány ellenőrzésére kiváló CD-jével fejeztem be a munka első részét. Elárulom, hogy a mélyekből nem maradt hiányérzetem! Viszont, de csak halkan mondom, itt néhol magashiányt tapasztaltam. Gondolom, ráfoghatjuk a CD-re, mert az előzőekben ez nem tűnt fel. Talán a szélsőséges mélyek okozták az érzést, és ez generálta bennem a több magas utáni vágyat.

 

A surround teszteléséhez szinte már hagyománytiszteletből, a Transformer-t választottam, melyben épp a fél világot feldarabolták. Jelentem, a szobaberendezés is megsemmisült, legalábbis úgy éreztem! Itt aztán nem panaszkodhattam semmilyen frekvencia hiányára! Persze tény, hogy itt művileg elrajzolt hangtereket hoztak létre az élvezet fokozása érdekében, de ez kit zavart ilyen hangrendszeren hallgatva?!

 

A házimozizás kiváló szórakozást nyújtott amellett, hogy értékelnem is kellett a rendszert, melyre csak azt mondhatom, elégedettséggel töltött el.

Az áttervezett sugárzók, a továbbfejlesztett meghajtóval bíró, ultrakönnyű rost-kónusszal szerelt hangszórók kiváló munkát végeztek! A hangkép széles hallgatási pozícióban kompromisszum-mentes maradt.

A Mission honlapjáról megtudható, hogy a rendszerhez kiegészítő sub-ládát is társíthatunk. Ha feltétlen pénzt szeretnénk költeni, mert talán égeti a zsebünket, vagy ha le szeretnénk bontani a szobánkat, esetleg el szeretnénk rugaszkodni a megszólalással a valóságtól, akkor vegyük azt meg! Bár erre semmi szükség, mert a rendszer mélynyomó nélkül is bőségesen produkál hangokat az alacsony frekvenciatartományban. ( Steiner András )

 

A szett fontosabb műszaki paraméterei:

 

 

Mission MX-5 álló front-hangsugárzó.  
3-utas bass reflex 
közép sugárzó: 2x6"(160mm): 
mély sugárzó: 1x 6" (160mm) 
magas sugárzó: 1"(25mm) selyem dóm tweeter 
keresztváltási frekvencia: 200HZ, 2 kHz 
Frekvencia átvitel ±3dB: 40 Hz - 20 kHz 
Érzékenység SPL/M @ 2.83V: 90 dB 
Impedancia: 8 Ohm min 6 Ohm 
Méretek (Ma x Szé x Mé)mm: 995x250x390 mm 
Súly / db: 28,3 kg 

 

Mission MX-C2 center-hangsugárzó
2-utas bass reflex 
mély/közép sugárzó: 2x5"(130mm) 
magas sugárzó: 1"(25mm) selyem dóm tweeter 
keresztváltási frekvencia: 2 kHz 
Frekvencia átvitel: ±3dB: 56 Hz - 20 kHz 
Érzékenység SPL/M @ 2.83V: 89 dB 
Impedancia: 8 Ohm min 4 Ohm 
Méretek (Ma x Szé x Mé)mm: 172 x 500 x 240 
Súly / db: 8,9 kg 

 

Mission MX-2 háttér-sugárzó.
2-utas bass reflex 
mély/közép sugárzó: 6"(165mm) 
magas sugárzó: 1"(25mm) selyem dóm tweeter
keresztváltási frekvencia: 2,3 kHz 
Frekvencia átvitel ±3dB: 52 Hz - 20 kHz 
Érzékenység SPL/M @ 2.83V: 87 dB 
Impedancia: 8 Ohm min 6 Ohm 
Méretek (Ma x Szé x Mé)mm: 340 x 206 x 310 
Súly / db: 7,7 kg 

 

Iránytű:
A gyártó weboldala: http://www.mission.co.uk  
A készlet ára 300.000.- Ft körül alakul 

 

Bővebb információ: www.audiomekka.hu 


Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum