Digitális HázimoziLG TONE Studio és TONE Free fülhallgatók.

Digitális Házimozi | 2017. Január 02., Hétfő 06:00

Az LG rendszeresen bemutat egy-egy nyakpántos Bluetooth fülhallgatót. A termékcsaládot gyarapító eszközök az eddigi receptet követik, de az LG TONE Studio esetében egy érdekes extrával is számolhatunk ez a plusz, a filmrajongóknak jelent nagy élményt 


LG TONE Studio (HBS-W120)


Ez a vezeték nélküli fülhallgató egészen különleges lesz olyan tekintetben, hogy nemcsak a fülbe dugva lehet zenét hallgatni vagy filmet nézni vele, mert hangszórók is kerültek rá. Sőt mi több, összesen négy külső hangkeltőt vonultat fel a vállalat hivatalos közleménye szerint a TONE Studio. Kettő hagyományos hangszóró található a nyakszirtre illeszkedő egység felső részén, kettő csontrezgéses megoldás pedig az alján. A készülék az LG elmondása szerint ennek a felépítésnek köszönhetően egyszemélyes térhangzást tud majd előállítani, ami főleg a videók fogyasztásakor jön majd igazán jól – egy VR headsettel kombinálva pedig tényleg ütős lehet. Az LG a lehető legjobb térhangzás kialakítása érdekében kollaboratációban dolgozott a fejlesztés során a DTS-sel, ennek köszönhetően a vállalat reményei szerint a filmek visszaadhatják azt az élményt, mintha egy moziban ülne az ember – és nem a popcornos zacskók ropogására vagy az üdítős flakonok pattogására kell itt gondolni.


Az LG a hangminőség terén sem szeretett volna semmit a véletlenre bízni, éppen ezért a HBS-W120 azonosítóval forgalomba kerülő terméket még egy saját Hi-Fi minősítésű digitális-analóg konverterrel (DAC) is felvértezte. Ez a vállalat közleménye szerint a legjobb részletesség létrehozásának érdekében megpróbálja majd a lehető legpontosabban rekreálni az audio tartalmakat. Az eszköz nincs híján a Dual Play támogatásnak sem, ami lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy másokkal is megosszák az általuk hallgatott zenét, filmet vagy egyebet. A TONE Studio nyakszirtre ülő egysége plasztik burkolatot kapott és bőrbarát anyagokból épül fel, hogy a viselése ne váljon kellemetlenné hosszabb idő után sem. További részletekkel a CES-en szolgálhat az LG.

 

 

Az TONE Free esetében már nem a hangminőség és a lehető legtöbb zenehallgatási lehetőség felvonultatása került az előtérbe, hanem a kényelem érdekében a vezetékek elhagyása. Az LG ezt a készüléket úgy alkotta meg, hogy nemcsak az okostelefon és a TONE Free között van vezeték nélküli összeköttetés, hanem még a hallójáratba passzoló egységek esetében is. (Tehát lényegében három részből áll össze a TONE Free.) Ezáltal végezzen bármilyen mozgást a viselője, biztosan nem kell majd a kábelek szabta korlátokkal foglalkoznia.

 LG TONE Free (HBS-F110)

Sőt mi több, az LG megoldotta, hogy gyakorlatilag mindent lehessen vezérelni hangutasítások használatával, vagyis az emberek bármilyen elfoglaltság mellett fogadhatnak hívásokat, válthatnak számokat vagy leállíthatják a zenelejátszást.

Az ilyen jellegű vezeték nélküli fülhallgatók üzemideje nem éppen dicsőséges, ám az LG erre is talált megoldást. A nyakon ülő részegység beépített akkumulátorát töltésre használja majd a szerkezet, így amikor csak néhány percre is kiveszi az ember a füléből a kütyüket és beteszi a helyükre, azok rögtön töltődni kezdenek. (Illetve az sem utolsó szempont, hogy ha ebben tárolja a fülhallgatókat az ember, akkor azok biztonságban lesznek, nem fognak véletlenül sem elkallódni.) A TONE Free a beépített rezgőmotorok segítségével lesz képes jelezni, ha bejövő hívás van a hozzá Bluetooth-on kapcsolódó okostelefonon, de persze arról is figyelmeztet, ha csak egy új értesítés fut be. Így tehát a felhasználó akkor sem marad le semmiről, ha egész nap le van némítva a mobilja. Érdekesség, hogy az LG ráadásképpen még egy külső töltőt is készített a TONE Free mellé, amivel még jobban ki lehet tolni a szerkezet üzemidejét, mintha csak a nyakpántról kapna utántöltést.
Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum