Digitális HázimoziÉlvezze a valósághű filmeket a Panasonic 4K TV-jével

Digitális Házimozi | 2016. December 09., Péntek 14:00

A Panasonic a televíziógyártás egyik legnagyobb múltú szereplője, ezt folyamatosan igazolja a vállalat elkötelezettsége a televíziók jövőjének formálása iránt.

Ennek egyik legnagyobb bizonyítéka az idén bemutatott 4K modellje, a DX900-as készülék, amely megfelel az UHD Alliance szabvány szerinti legmagasabb minőségi követelményeknek, figyelembe véve a kiváló képminőség összes befolyásoló tényezőjét, a felbontástól és a magas dinamikatartománytól (HDR) kezdve egészen a pontos színmegjelenítésig és színtartományig.

 

DX900 ROOM.JPG

 

A finomhangolásához Hollywood hivatásos fényelő szakembereit és filmkészítőit kérték fel segítségül. A Panasonic 4K PRO modell a Studio Master HCX+ processzort kombinálja egy professzionális filmprojektorral, amely a színek és kontrasztok tisztaságát biztosítja, és páratlan fényerőt nyújt. A Panasonic Studio Master HCX+ processzorok segítségével biztosított professzionális színkezelésnek köszönhetően a DX900-as készülék az eredeti film minden apró részletét tökéletesen adja vissza, hiszen nyolcvanszor nagyobb színrészletességet tesz lehetővé, mint a hagyományos televíziók, miközben biztosítja a színek és kontrasztok tisztaságát és páratlan fényerőt nyújt.

 

00001_small.jpg

 

A DX900-as modellben használt professzionális Cinema Display minden eddiginél életszerűbben adja vissza a mozi hangulatát. A Cinema Display monitorok egyéni, új, Honeycomb rendszerű (méhsejt-szerkezet) helyi fényerő-szabályozója garantálja a LED tévéken elérhető legsötétebb feketék megjelenítését, amely a moziszerű színekkel és a lenyűgözően világos fényekkel együtt valóban nagy dinamikatartományú, tökéletes HDR élményt nyújt. A modell a méhsejt-szerkezet mellett helyi pixelhalványítás (local dimming) technológiát alkalmaz. A méhsejt-szerkezet a képernyőt többszáz, különállóan irányított fénykötegekből álló zónára osztja, amelyek egymástól elszigeteltek, így megelőzhető a fényátcsorgás, amely a fényes képelemek körüli halvány glóriát idézné elő. Emellett a Panasonic Wide Colour Phosphor technológiája fejlett LED háttérfényt kombinál az új színszűrő rendszerrel, és így szélesebb színspektrumot képes létrehozni, lehetővé téve, hogy a képernyőn gazdag, árnyalt és természetes színtónusok jelenjenek meg, különösen a sötétebb jelenetek esetén. A szokatlan szerkezeti megoldásának köszönhetően az új panel a képernyő nagyobb felületén képes megjeleníteni a legfényesebb pontokat, mint a hagyományos HDR technológiás LCD televíziók. A HDR képeknél a pontos színvisszaadás is kulcsfontosságú kritérium, épp ezért a DX900 a színpontosság és színhűség finomhangolásait végző Panasonic Hollywood Labs laboratóriumban szigorú tesztelésen esett át.

 

2000975781.jpg

 

A Panasonic 4K készüléke Firefox alapú kezelőrendszert kapott, amely könnyen áttekinthető grafikus felhasználói felület biztosít. Ezekből gyárilag három került beállításra – élő TV adás, alkalmazások és csatlakoztatott eszközök. Az elrendezés azonban módosítható, jelentős mértékben megkönnyítve a készülék egyszerű vezérlését. A DX900 televízió számos globális és helyi video-on-demand, azaz internetes videofilm-kölcsönző szolgáltatást támogat, így például elérhető rajta a Netflix szolgáltatása is. A tévékészülék további előnyei közé tartozik, hogy kompatibilis az okos háztartások számára kifejlesztett Control4 Simple Device Discovery Protocol (SDDP) rendszerrel is.
A Panasonic a televíziót a jelenlegi síkpaneles tévék esetében megszokottnál jóval nagyobb méretű és kivételesen nagy teljesítményű neodímium mágnesekkel ellátott hangszórókkal, valamint Quad Passive Radiators membránokkal szerelte fel.

 

Forgalmazó elérhetősége: www.panasonic.hu

Share |

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum