EPSON EH TW 9200 projektor a 3. dimenziót is kivetíti

Digitális Házimozi | 2015. Július 09., Csütörtök 17:00

Aki otthon is igazi moziélményt akar, annak szüksége van egy profi projektorra. Az ez irányú igényekhez egy jó alternatíva lehet az Epson.

EPSON EH TW 9200 3D projektor

 

Az Epson, már régóta beírta magát a projektor készítése történelemkönyvébe. Mára eljutottak odáig, hogy ha kimondjuk a projektor szót, az emberek nagy részének az Epson jut eszébe róla.

A most vizsgált, EH TW9200-as készülék, már az egyik legkifinomultabb projektorok közzé tartozik, Full HD felbontású és 3D képalkotásra is képes. A projektor rugalmasan tud alkalmazkodni a környezethez, mivel nagymértékű lencse eltolásra, függőleges irányban majdnem száz százalékot, vízszintesen csaknem 50 százalékot képes kompenzálni. A projektor zoom átfogása több mint kétszeres, képességeivel, kis és nagy moziszobákban egyaránt alkalmazható.

 

KIALAKÍTÁS

A sima, teljesen fekete, vagy fehér házzal rendelkező, komoly kisugárzású EH-TW9200 projektort kifejezetten a házimozihoz tervezték. Az AV bemenetek hátul, a komponens videóhoz és az RS-232C vezérléshez tartozó két HDMI bemenet és csatlakozó mellett találhatók, így szinte bármilyen AV és számítógép-rendszerrel összeköthető. Az EH-TW9200 előoldali szellőző kimenettel rendelkezik, ez azért szuper, mert így elkerülhető a túlmelegedés és a szűk térben is könnyű elhelyezni, még ott is, ahol a legtöbb projektornak nincs elég helye a léghűtéshez. Ha a vetítő 3D képességeit akarjuk használni, akkor erre a HDMI csatlakozón keresztül van lehetőségünk, amihez minimum 1. 4-es HDMI kábel szükséges. A projektor a 3D képet aktív shutter-es szemüvegek segítségével állítja elő, aminek saját beépített, tölthető akkumulátora van.EPSON_EH_TW9200650.jpg

BEÁLLÍTÁS

Az Epson asztali vagy mennyezeti konzolon egyaránt jól érzi magát, az EH-TW9200 beállítása a széles tartományú lencsemozgatásnak, és az erőteljes zoom-lencséknek köszönhetően egyszerű. Az eredmény a rövid, akár 298 cm-es fókusztávolság egy 100"-es vetítőfelület esetén, 96%-os eltolással függőleges, illetve 47%-os eltolással vízszintes irányban. Az eddigi legszélesebb tartományú lencsemozgatás és az erőteljes 2,1x optikai zoom nagy rugalmasságot biztosít: ez a szegmens a projektor legnagyobb zoomtartományát jelenti. A kézi függőleges trapézkorrekció funkciót is nagy határok között állíthatjuk. A projektor egyéb beállítását a távvezérlővel folytathatjuk, amely komoly darab sok funkciógombbal és saját billentyűvilágítással.

 

LENYŰGÖZŐ KONTRASZT

A 600 000: 1 dinamikus képfelbontásnak és az új automatikus írisz funkciónak köszönhetően az EH-TW9200 teljes elsötétítés nélkül is élvezhető képet ad, éles és hatásos képet biztosítva. A C2fine panelek használatával és az automatikus írisz funkcióval optimális fekete és világos szín érhető el minden jelenetben. A pontos reprodukcióhoz szintén fontos az EH-TW9200 Deep Black technológiája, amely a képekre élethű fekete területeket fest, gondosan figyelve a sötét színek részletességére – ami az egyik titka a fantasztikus moziélménynek.

epson-tw9200w-projector-pack-c2fine.jpg

Egy összehasonlító kép: felbontás finomító nélkűl és bekapcsolt állapotban.

 

MOZISZERŰ KÉPEK

Az Epson minőségének a megismeréséhez előkerültek a filmek, ezeket médiatárolóról 2. 0-ás 7, 5 méteres HDMI kábelen továbbítottuk. Néhány saját gyűjteményből származó etalonnak tartott alkotás volt műsoron, ezek: az Avatar 3D, Hercules 2D - ez a nagyrészt hazánkban forgatott film, és egy másik kedvencem a nagysikerű 300. Az Avatar 3 D-je lenyűgözően élethű, és a két és fél méteres képméret egy normál szobában három méterről nézve óriási. Az EH-TW9200 képes még a mozinál is élesebb képeket létrehozni a speciális fejlesztésű mozi szűrő segítségével. A lámpafényből nyert három fő szín tiszta árnyalatainak köszönhetően széles színtér, és páratlan színreprodukció születik – a lehető legmagasabb kontrasztarány mellett. Az EH-TW9200 2D módban négy, kifejezetten erre a célra beépített beállítással (dinamikus, nappali, természetes és mozi), míg 3D módban (3D dinamikus és 3D mozi) további két ilyen opcióval rendelkezik. Ezek a képbeállító funkciók tapasztalatunk szerint hatásosan igazodnak a beállításokhoz, elnevezésük jól passzol az általuk elért hatáshoz. A kétdimenziós filmek élvezete közben a hibátlan mozgások okoznak örömet, a 480 kép/másodperces ráta élethűen ábrázolja a mozgásokat. Az elmosódástól, akadozásoktól mentes gyors mozgások remek élményt nyújtottak a teszt során.  

 

650.jpg

 

20150227_174500.jpg

 

20150228_133550.jpg

 

A projektor vászonról elkészült fotókon is látszik a széles színskála, valamint a dinamikus, árnyalatokban gazdag képek.

 

ECO ÜZEMMÓD

Eddig normál módban használtam a lámpa világítását, de most átkapcsoltam ECO módba, mert rájöttem, hogy néhány óra után kezd sok lenni a 2400 Lumen-es fényerő. A fény kevesebb lett, de bőven elég erejű volt így is. A kevesebb fényerő bekapcsolásakor rájöttem, hogy azonnal, szinte elnémultak a ventilátorok és saját mérésem alapján az eddigi 293 Watt fogyasztás 230-ra csökkent az áramfelvétel.  A széleskörű ISF színkezelési tanúsítványrendszer lehetővé teszi a teljesen egyedi kalibrációt. Az említett beállítások automatikusan rögzülnek a készülék memóriájában, de vannak olyan beállítások, amelyek a projektor újraindításakor automatikusan alapbeállításra állnak. Ezek a funkciók a Frame Interpolation (ez a technológia ugyanis intelligens módon köztes képkockákat szúr a jelenetekbe) és az Epson saját fejlesztésű Super Resolution technológiája, ami minden pixelt feldolgoz annak érdekében, hogy éles, tiszta képet adjon. Nincs semmi gond, mert a 10 (tíz!) programozható memóriahely biztosan elég minden finombeállítás elmentésére. A kép nem mosódik el még a DVD tartalmak esetében sem. Akár 2D, akár 3D vetítésről legyen szó, az EH-TW9200 rendelkezik azzal a szükséges plusszal, ami biztosítja, hogy a film minden egyes részletét élvezhessünk, és magas fényerőt nyer a 3D szemüvegek elsötétülésének minimalizálásával.

epson_eh-650k.jpgA Vasember és a projektor, valamint a kiegészítők.

 

Használat közben a szemüveg így is elég sok fényt nyel el, de a fényerő növelésével ez hatásosan korrigálható. A projektor tartozéka a két aktív záras, Bluetooth technológiát alkalmazó Epson 3D-szemüveg. Az EH-TW9200 3D mélységbeállítóval és 2D-3D konverzióval is rendelkezik, amelynek segítségével könnyedén átalakíthatjuk a 2D filmgyűjteményünket. A 2-3D kapcsoló egyetlen gombnyomással új életet lehel a 2D filmekbe,. Nincs ilyen könnyű helyzetünk, ha eredeti 3D filmeket nézünk, mert az optimális kép eléréséhez több lépcsős beállítás árán jutunk el, hiszen ilyenkor azt is be kell állítani, hogy függőleges vagy vízszintes a 3D kódolása. Ezt a műveletet könnyíti meg a 3D Format kapcsoló a távirányítón, ami ráadásul saját világítással van ellátva. 

 

Ajánlás

A mozinézésre optimalizált Epson EH-TW9200 felépítése és minősége valódi mozitermet varázsol a különböző méretű szobákból. Csendes a ventilátora, működése alig hallható, csak 3D esetén növekszik meg kissé. Nagyságrendekkel jobb filmnézést garantál, mint egy nála sokkal drágább TV készülék. Itt nem lehet kihagyni a régi poént, mert mégiscsak " a méret igenis számít" és ebben az esetben, főleg ha moziképről beszélünk,  itt ez nagyon fontos tényező.

(lb)

Forgalmazza: Epson GmbH. Magyarország www.epson.hu

 

Műszaki adatok és tesztértékelés:

EPSON EH TW 9200

Házimozi projektor

Ár:

beárazás alatt

 

Forgalmazó:

Epson GmbH. Magyarország

Telefon:

 

Internet:

www.epson.hu

Garancia:

2 év a készülékre, 3 év vagy 3000 óra lámpára vonatkozó

 

 

Technikai jellemzők

Felbontás:

Full HD (1920 x 1080)

Fényerő:

2400 ANSI Lumen

Kontraszt:

600000: 1 (dinamikus)

Képfrissítés: 480 Hz
Zoom típus: Manuális

Zoom tartomány:


3 D:

 

 

Lencse eltolás:

2,1 X

 

Aktív szemüvegen /2D-3D konverzió

 

Függőleges ± 96, 3 %, vízszintes ± 47,1 %

Csatlakozások:

HDMI: 2 db

Komponens (3RCA): 1 db

RS-232 (soros): 1 db

USB B: 1 db

VGA (D-Sub): 1 db

Technológia:

LCD

3D:

Csak HDMI-n keresztül

Zajszint (lámpakímélő üzemmódban):

Csak 22dB


 

 

Tesztértékelés ( max 100 adható )

Kép: 94
3D megjelenés: 92
Felszereltség: 92
Kivitelezés: 90
Szolgáltatások: 92
Végeredmény: 93
Ár/érték arány: 9,3
Értékelés: Nagyonjó/ kiváló

 

 

Röviden és velősen

plus-4-16.gif  kitűnő képminőség
plus-4-16.gif  Pontos színek
plus-4-16.gif  Nagy dinamikus kontraszt
minus-4-16.gif   
Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum