EISA Story

Magyarországon már sok embernek ismerős az EISA, ami egyedülálló szervezetként  50 elektronikai szaklap szövetsége, és Európa 20 országát vonultatja fel a zászlója alatt. Évenként kiadott díjai European EISA Awards néven váltak közismertté.

 A díjat első alkalommal 1982-ben adták át. Akkor még nem EISA díjnak hívták. 30 évvel ez elött 5 Európai fotó magazin főszerkesztője azza a céllla talákozott, hogy a történelem során először megválasszák az év fotokameráját. Nem is sejtették, hogy a találkozóval elindítottak egy folyamatot melyből évekkel később megszületett az EISA. Ez a történelmi dátum 1989-ben következett be, miután időközben még további 10 fotós magazin csatlakozott a csoporthoz.

 

eisa_550.jpg

 

Az EISA nemsokára további két panelt hozott létre, ídőközben megalakult a Video szekciót (Video Panel), és az Audió szekciót (Audio Panel). A technikai változások következtében, a szimpla Audio hangzásból tovább fejlődött a többcsatornás szórakoztatás, ami az EISA-n belül elvezetett az Audio/ Home Theatre szekció megalakulásához. 2002-ben a kor technikai fejlődésének és a trendnek megfelelően az EISA-n belül létrejött a Convergence Panel és vele párhuzamosan az In-Car Electronics Panel is, ami több mint 10  "auto-hifis" újság részvételével, az EISA lapkiadók ilyen tematikájú, és a korábbi ECAP (European Car Audio Press) csoport lapjaiból alakult.

 

A 2007-ben a már létező Konvergencia szekció át lett keresztelve Mobil Eszközök szekció (Mobile Devices Panel) névre, hogy hatékony választ adjanak a rohamos technikai fejlődésnek az audió, a videó és a mobil eszközök területén.

 

1982.jpg2010.jpg2012.jpg

 

Múlt és jelen! Napjainkban Európa 20 országból, már nem kevesebb, mitn 50 magazin

képezi a világ legnagyobb tekintélyű szaksajtó szervezetét.

 

Minden év júniusában, az EISA lapok főszerkesztői összeülnek, és megszavazzák, hogy a munkájuk során tesztelt berendezések közül, mely termékek érdemlik meg a tekintélyes EISA díjakat. Az EISA hat kategóriája, melyekben díjakat adnak át a legjobb termékeknek, jelenleg: az Audio, Video, Házi mozi (Home Theater), Fotó, In-Car Electronics és a Mobil Devices termékcsoport.

 

További információk megtalálhatók, a www.fotovideo.hu / www.sztereomagazin.hu / www.digitális-hazimozi.hu oldalakon, valamint az EISA hivatalos honlapján:

 

www.eisa.eu

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

 

ealogo-145x50.jpgaudiocentrum_140x50.jpg

hifi_station_140x50px_logo.jpg doczy.jpg

 

Impresszum